تاثیر تمرینات فرایندی عصبی، عضلانی و اسکلتی ریتمیک بر برخی عوامل فیزیولوژیکی و کیفیت خواب بازنشستگان نظامی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

تاثیر بازنشستگی به عنوان جایگاه مرحله مهم و نقطه عطف در زندگی شخص و اثر آن بر ظرفیت های مختلف فیزیولوژیکی و روانشناختی از جهات مختلف قابل توجه و بررسی است. از این رو ضرورت شناسایی روش های مداخله در راستای افزایش سلامت جسم و روان در میان بازنشستگان اهمیت پیدا می کند. بدین جهت، این مطالعه تاثیر تمرینات فرایندی عصبی، عضلانی و اسکلتی ریتمیک را به عنوان مداخله ورزشی بر بهبود برخی عوامل فیزیولوژیکی و کیفیت خواب و ارتباط آن ها بر یکدیگر را در میان بازنشستگان نیروهای نظامی بررسی نمود.

روش ها:

 پژوهش حاضر طرح نیمه آزمایشی همراه با پیش آزمون و پس آزمون بود. به همین منظور 60 نفر از بازنشستگان نظامی (60 تا 70 سال) به صورت تصادفی در دو گروه 30 نفره (آزمایش: 30 مرد و گواه: 30 مرد) جای داده شدند. طی 12 جلسه، هفته ای 3 بار در تمرینات فرایندی عصبی، عضلانی و اسکلتی ریتمیک شرکت نمودند. همچنین قبل و بعد از مداخله ضربان قلب استراحت، فشارخون سیستول و دیاستول، قدرت عضلانی دست ها، انعطاف پذیری تنه، تعادل ایستا و کیفیت خواب آزمودنی ها اندازه گیری شد.

یافته ها:

 نتایج حاصل از تحلیل کواریانس نشان داد که برخی عوامل فیزیولوژیکی همچون ضربان قلب استراحتی، فشارخون، تعادل و انعطاف پذیری، و خرده مقیاس های کیفیت خواب بعد از گذراندن جلسات تمرینی در بازنشستگی نظامی بهبود پیدا کرده است. اما، قدرت دست راست و چپ آزمودنی های گروه تجربی نسبت به گروه گواه تفاوت معناداری نشان نداد (05/0>P).

نتیجه گیری:

 نتایج این پژوهش نشان داد که تمرینات فرایندی عصبی، عضلانی و اسکلتی ریتمیک می تواند با تاثیر بر عملکرد برخی عوامل فیزیولوژیکی و کیفیت خواب بازنشستگان نظامی سبب بهبود وضعیت زندگی آنان شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
10 تا 26
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2274902 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)