رابطه فردگرایی با تاثیرات زیست محیطی مصرف در بین شهروندان ارومیه ای
توسعه ی پایدار چالش بزرگی برای جوامع در حال توسعه است، چرا که شهروندان آن ها با سبک های زندگی مصرفی، فراتر از ظرفیت زیست محیطی شان از منابع طبیعی استفاده می کنند. چنین تاثیری که از آن تحت عنوان «ردپای اکولوژیک» یاد می شود، در کنار عوامل دیگر، تحت تاثیر عوامل ارزشی و نگرشی مانند فردگرایی، مادی گرایی و مصرف گرایی است.
روش تحقیق مورد استفاده در پژوهش حاضر از نوع توصیفی و همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شهروندان 15-65 سال شهر ارومیه بوده که از میان آنها 516 نفر با استفاده از نمونه گیری خوشه ای انتخاب و مورد بررسی قرار گرفته اند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های ردپای اکولوژیک ترنر (2013)، مادی گرایی ریشینس (2004)، مصرف گرایی بیبین (1994) و فردگرایی استفاده شد.
داده ها با استفاده از آزمون های مدل معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که متغیرهای فردگرایی (بصورت غیر مستقیم از طریق مصرف گرایی و مادی گرایی) و مادی گرایی (بصورت مستقیم)، اثری مثبت و معنی دار (در سطح معنی داری کمتر از 01/0) بر میزان ردپای اکولوژیک مصرف در بین شهروندان ارومیه ای دارند. بر اساس نتایج حاصل از برازش مدل مسیر، متغیرهای مستقل تحقیق حدود 20 درصد از تغییرات ردپای اکولوژیک را تبیین کردند.
جهت گیری های ارزشی فردگرایانه و مادی گرایانه از عوامل اصلی موثر بر ردپای اکولوژیک شهروندان است و ضروری است، جهت کاستن اندازه ردپا، مداخلات رسمی و غیررسمی آموزشی و فرهنگ سازی در دستور کار مسیولین امر قرار گیرد.
-
مطالعه کیفی عوامل زمینه ساز مهاجرت زنان به امریکا؛ مورد مطالعه، مهاجرین زن ایرانی در دانشگاه های شهر بوستون امریکا
خورشید پاداشی اصل*، محمد عباس زاده، توکل آقایاری
فصلنامه مطالعات میان رشته ای در علوم انسانی، تابستان 1403 -
شناسایی عوامل موثر بر بهبودگی مالی با استفاده از روش فراترکیب
داریوش محمدپور، محمد عباس زاده*، ، محمدباقر علیزاده اقدم
فصلنامه توسعه اجتماعی، تابستان 1403 -
ارائه الگوی راهبردی برندسازی سیاسی در جناح های سیاسی ایرانی
محمداسماعیل حق پرست، حوریه دهقان شاد*، ، مهران صمدی
فصلنامه رهیافت انقلاب اسلامی، بهار 1403 -
تبیین جامعه شناسی برندسازی سیاسی در احزاب ایرانی بعد از انقلاب اسلامی با تاکید بر رویکرد فراترکیب
محمداسماعیل حق پرست، حوریه دهقان شاد*، ، مهران صمدی
نشریه جامعه شناسی سیاسی انقلاب اسلامی، زمستان 1401