پیش بینی رفتارهای شهروندی سازمانی از طریق ادراک عدالت اخلاقی جو اخلاقی و عاطفه مثبت
امروزه ضرورت توسعه رفتار های اخلاقی به دلیل تاثیری که در رشد، پویایی و بالندگی سازمان ها دارد، تا حدی است که بسیاری از سازمان ها را مجبور به تدوین سیاست های اخلاقی کرده است. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر، پیش بینی رفتارشهروندی سازمانی از طریق ادراک عدالت اخلاقی جو اخلاقی و عاطفه مثبت می باشد.
روش پژوهش همبستگی و جامعه آماری شامل 612 نفر از کارکنان لوله و پروفیل سپاهان اصفهان بودند که با استفاده از روش در دسترس 196 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار های پژوهش شامل چهار پرسشنامه رفتار های شهروندی سازمانی عدالت اخلاقی، جو اخلاقی و عاطفه مثبت بود. تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل رگرسیون چندگانه به روش گام به گام و نرم افزار آماری spss 23 انجام گرفته است.
یافته های پژوهش نشان داد که طی دو گام عاطفه مثبت و عدالت اخلاقی به ترتیب توانسته اند 4/8 درصد از واریانس رفتارهای شهروندی سازمای معطوف به افراد و طی سه گام عدالت اخلاقی و عاطفه مثبت و جو اخلاقی به ترتیب توانسته اند تا 51 درصد از واریانس رفتارهای شهروندی معطوف به سازمان را تبیین نمایند.
بر اساس نتایج پژوهش حاضر می توان چنین نتیجه گیری نمود که عدالت اخلاقی، جو اخلاقی و عاطفه مثبت پیش بین های مهم رفتارهای شهروندی سازمانی هستند و به منظور بهبود این رفتارها، ضروری است که به توسعه عدالت اخلاقی، جو اخلاقی و عاطفه مثبت در سازمان ها توجه شود .