مقایسه تطبیقی محلات غیررسمی شهر اردبیل براساس آسیب های اجتماعی در دوران پاندمی کووید 19 با تاکید بر امنیت اجتماعی
ویروس کووید 19 به عنوان اپیدمی جهان شمول واقعیتی است که امروزه تمام جوامع با آن دست به گریبان هستند و تبعات منفی و آسیب های اجتماعی فراوانی بر جای می گذارد. این تبعات در سکونتگاه های غیررسمی به صورت پررنگ تری خود نمایی می نماید. بدین منظور اولویت بندی محلات اسکان غیررسمی به لحاظ میزان آسیب های اجتماعی می تواند به نظارت دقیق تر پلیس کمک شایانی نماید.
پزوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش توصیفی- تحلیلی است. داده های مورد نیاز از طریق روش های میدانی گردآوری شده اند. جامعه آماری تحقیق منطبق بر محلات 15 گانه سکونتگاه های غیررسمی شهر اردبیل می باشد. جهت بررسی محلات مورد مطالعه، شاخص های مربوطه با استفاده از روش آنتروپی وزن-دهی شده و با بهره گیری از تکنیک های تصمیم گیری چند معیاره رتبه بندی و برای دست یابی به اولویت بندی نهایی از تکنیک ادغامی کپ لند استفاده شده است.
بر اساس سنجه های به کار رفته در پژوهش و نتایج حاصل از پیاده سازی تکنیک های مختلف تصمیم گیری چند معیاره رتبه اول به لحاظ آسیب های اجتماعی ناشی از پاندمی کووید 19 به محله اسلام آباد و رتبه آخر به محله کاظم آباد اختصاص دارد. محلات (پناه آباد و گلمغان) و هم چنین محلات (سیدآباد و ایران آباد) دارای رتبه های یکسان می باشند.
طبق یافته های تحقیق پژوهش حاضر، محلات اسکان غیررسمی شهر اردبیل در دوران پاندمی کووید 19 دارای وضعیت مناسبی نبوده و بنابراین مدیریت این محلات نیازمند دیدگاهی همه جانبه و سیستمی است. بر اساس نتایج حاصله از پرسش نامه، معیار های مربوط به جرایم و بزه بیشترین تاثیر منفی را بر سطح این محلات داشته اند. در این راستا پلیس به عنوان متولی اصلی حفظ نظم و امنیت جامعه برای پیشگیری از جرم، می تواند نقش به سزایی در کاهش و تعدیل این امر مهم داشته باشد.