آینده پژوهی نظام های رده بندی منابع کتابخانه ای

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

آینده پژوهی، فرآیندی سیستماتیک، مشارکتی و گردآورنده ادراکات آینده است که چشم اندازی میان مدت تا بلندمدت را با هدف اتخاذ تصمیم های روزآمد و بسیج اقدامات مشترک بنا می سازد. رده بندی ها جایگاه خود را در عصر دیجیتال از دست داده و با چالش هایی مواجه خواهند شد. به همین جهت این مطالعه به بررسی و پژوهش آینده نظام های رده بندی منابع کتابخانه ای می پردازد.

روش شناسی:

 در این مطالعه از روش تحلیلی- توصیفی و مرور منابع استفاده شده است.

یافته ها

رده بندی را بر مبنای زمینه هایی که در آن به کار گرفته شده و همچنین میزانی که مورد استفاده قرار گرفته است به صورت های مختلفی تعریف کرده اند. پیشرفت طرح های رده بندی کتابخانه برای ترتیب قفسه ها و رده بندی الفبایی زمینه ای نیست که ما انتظار تغییر چشمگیری را در آن داشته باشیم. پیشرفت هایی درزمینه استفاده از فناوری به منظور به روز کردن و توزیع این طرح ها صورت گرفته است ازجمله توسعه نظام های رده بندی متکی بر عصر دیجیتال.

بحث و نتیجه گیری:

 نظام رده بندی با توجه به گسترش علوم و دانش و ظهور میان رشته ای ها توسعه یافته و جایگاهی برای آن ها در نظر گرفته می شود. هم در مورد آینده پژوهی و هم نظام های رده بندی منابع کتابخانه ای، این مسئله به وجود می آید که در آینده نظام های رده بندی منابع کتابخانه ای به طور سنتی درگیر چالش های خواهند شد که در عصر فناوری اطلاعات و دیجیتال شکل گرفته و خواهند گرفت و این نگاه به آینده باید وجود داشته باشد تا به بررسی چالش های موردنظر بپردازد.

زبان:
فارسی
صفحات:
45 تا 58
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2309425 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)