بررسی تاثیر کفپوش ارگونومیک بر توزیع فشار کف پایی در ایستادن طولانی مدت
بسیاری از مشاغل نیازمند ایستادن طولانی مدت در طی انجام فعالیت می باشند به گونه ای که سبب ایجاد درد و ناراحتی در کمر، اندام تحتانی و به ویژه کف پا و در نتیجه توزیع نامناسب فشار در کف پا می شود. از این رو این مطالعه با هدف بررسی تاثیر کفپوش ارگونومیک و کفپوش رایج بر توزیع فشار کف پایی در افراد سالم انجام؛ تا بر اساس آن اثر استفاده از کفپوش ارگونومیک در مقایسه با کفپوش رایج توزیع مناسب تر و کاهش فشار وارد برکف پا مشخص شود.
این مطالعه توصیفی-تحلیلی بروی 16 دانشجو با میانگین سنی31/7 ±87/27 و شاخص توده بدنی31/4±15/24 انجام شد، با توجه به مطالعات قبلی در مطالعات مقایسه ای و آنالیز داده های حاصل از نمونه ها پایلوت حجم نمونه با در نظر گرفتن فاصله اطمینان 95 درصد با روش نمونه گیری در دسترس تعیین شد. هریک از شرکت کنندگان به مدت یک ساعت در دو سطح مختلف استفاده از کفپوش ارگونومیک و سطح عادی و توزیع فشار کف پایی با استفاده از دستگاه pedar-x در حالتی که افراد داوطلب پابرهنه بودند، در 8 نقطه آناتومیکی اندازه گیری شد. داده های حاصل با آزمون های آماری تی زوجی و ویلکاکسون و با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
نتایج این مطالعه نشان داد کفپوش ارگونومیک به صورت معناداری باعث کاهش میانگین فشار وارد بر کف پا شده است (001/0p≤). همچنین اختلاف معناداری در میانگین فشار وارد برکف پا چپ و راست در نقاط مختلف آناتومیکی هنگام استفاده از کفپوش و سطح عادی وجود دارد (001/0p≤).
نتیجه گیری:
بین میانگین فشار کف پایی در کفپوش ارگونومیک و کفپوش رایج تفاوت وجود دارد.کفپوش ارگونومی نسبت به سطح زمین باعت توزیع مناسب تر، همچنین کاهش فشار وارد بر کف پا در هنگام انجام فعالیت های استاتیک می شود.
واژه های کلیدی: اختلالات اسکلتی عضلانی، ایستادن طولانی مدت،کفپوش ارگونومیک، فشار کف پایی، دستگاه pedar-x
-
شیوع پالژیوسفالی وضعیتی با اسکن سه بعدی در کودکان زیر یک سال مراجعه کننده به بیمارستان مفید
اسماعیل چاهکی، محمدعلی جوانشیر، *، محمدمهدی تقدیری
نشریه معلولیت و عملکرد، -
مقایسه کارآیی مکانی-زمانی دو نوع ارتوز پوستریور لیف اسپرینگ و ارتوز با دمپر نیوماتیک در مبتلایان به افتادگی پا
، انسیه پورحسینقلی*، محمد کمالی
نشریه معلولیت و عملکرد،