نقش بهزیستی روان شناختی در پیش بینی کیفیت خواب دانش آموزان دوره دوم متوسطه در ایام قرنطینه کرونا

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

یکی از راه های جلوگیری از شیوع کرونا، قرنطینه و فاصله گذاری اجتماعی است که با اثرات منفی روان شناختی به خصوص برای دانش آموزان همراه است. پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش بهزیستی روان شناختی در پیش بینی کیفیت خواب در ایام قرنطینه کرونا در دانش آموزان دوره دوم متوسطه انجام گرفت.

روش ها 

این مطالعه، توصیفی از نوع همبستگی بود. از کلیه دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهر کلاله در استان گلستان، نمونه ای به حجم 212 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شد. داده ها به صورت آنلاین و با استفاده از پرسش نامه دموگرافیک، مقیاس بهزیستی روان شناختی Reef و شاخص کیفیت خواب Pittsburgh (Pittsburgh Sleep Quality Index یا PSQI) جمع آوری گردید. در نهایت، داده ها با استفاده از آزمون همبستگی Pearson و آزمون رگرسیون گام به گام در نرم افزار SPSS و سطح آماری 05/0 > P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها

طبق نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون، بهزیستی روان شناختی قادر به پیش بینی کیفیت خواب می باشد (030/0 = 2R، 54/6 = F، 011/0 = P). بین متغیرهای بهزیستی روان شناختی، «تسلط بر محیط» بیشترین قابلیت پیش بینی مشکلات خواب در دانش آموزان دوره دوم متوسطه در ایام قرنطینه کرونا را داشت (379/5- = T، 001/0 = P، 12/0 = 2R). همچنین، مولفه جنسیت، تحصیلات و قومیت نقش تعدیلی نداشتند.

نتیجه گیری

بهزیستی روان شناختی در پیش بینی کیفیت خواب دانش آموزان متوسطه در ایام قرنطینه کرونا نقش دارد. بنابراین، ضروری است در برنامه ریزی های آموزش و پرورش، توجه به بهزیستی دانش آموزان در اپیدمی کرونا و قرنطینه ناشی از آن مورد توجه قرار گیرد.

زبان:
فارسی
صفحات:
182 تا 189
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2334739 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)