بررسی اثربخشی درمان شناختی خوان داری، دیداری، شنیداری بر عملکرد شناختی با توجه به جنسیت و سبک یادگیری
نظر به اهمیت مباحث مرتبط به اثربخشی مداخله های شناختی درمانی به عنوان عامل تاثیرگذار بر عملکرد دانشجویان و نیاز به اندیشیدن تمهیدات مناسب و راه گشا در جهت حمایت و گسترش این مبحث، این پژوهش باهدف مطالعه ی تاثیر سه روش درمان شناختی خوان داری، دیداری، شنیداری بر عملکرد دانشجویان با توجه به جنسیت و سبک یادگیری انجام شد.
در این پژوهش از روش پیش آزمایشی از نوع پس رویدادی استفاده شده است و ابزار پژوهش پرسشنامه های استانداردشده ی سبک های یادگیری کلب و عملکرد در تکلیف است. جامعه آماری پژوهش را دانشجویان درس روش تحقیق مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد رودهن تشکیل می دهد که 80 نفر از این تعداد به عنوان گروه نمونه، به روش غیر تصادفی و داوطلبانه انتخاب شدند و موردمطالعه قرار گرفتند.
یافته های به دست آمده نشان داد که اثر اصلی عامل جنسیت بر روی عملکرد در تکلیف معنی دار نیست ولی اثر اصلی سبک یادگیری بر روی عملکرد در تکلیف معنی دار است، همچنین اثر اصلی روش درمانی بر روی عملکرد در تکلیف معنی دار است. براساس نتایج این پژوهش اثر تعاملی روش درمان، جنسیت و سبک یادگیری بر روی عملکرد نیز معنی داراست.
با توجه به یافته ای به دست آمده در این پژوهش می توان گفت درمان شناختی تاثیر به سزایی در سبک یادگیری دارد و یا استفاده از این روش درمان گران می توانند برای پیشرفت تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان از آن بهره گیرند.