اثر محافظتی تمرین هوازی همراه با مکمل کپسایسین بر شاخص های آپوپتوز قلب موش های صحرایی تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

مصرف رژیم غذایی پر چرب باعث چاقی ناشی از رژیم غذایی شده و با چندین خطر-قلبی عروقی از جمله سندرم متابولیکی و آپوپتوز همراه است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین هوازی همراه با کپسایسین بر تنظیم کننده آپوپتوزی BAX (Bax)، لنفوم سلول B2 (Bcl2) و نسبت Bax/BCL2 قلبی در موش های تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب (HFD) می باشد.  

مواد و روش ها

40 سر موش صحرایی نر ویستار به مدت 8 هفته با رژیم غذایی نرمال (8=n، ND) و HFD (32=n) تغذیه شدند. بعد از هشت هفته همه موش ها به 5 گروه: ND، HFD، رژیم غذایی پرچرب-تمرین (HFDT)، رژیم غذایی پرچرب-کپسایسین (HFDCap) و رژیم غذایی پرچرب-تمرین- کپسایسین (HFDTCap) تقسیم شدند. گروه های تمرین به مدت هشت هفته برنامه تمرین هوازی فزاینده (25-15 متر در دقیقه، 60-30 دقیقه در روز، پنج روز هفته) را روی تردمیل انجام دادند. کپسایسین (mg/kg/day 4) یک بار در روز به صورت خوراکی با گاواژ خورانده شد. میزان Bax، Bcl2 بافت قلب به روش الایزا اندازه گیری شد.

یافته ها

نتایج پژوهش حاضر نشان دهنده کاهش Bax و نسبت Bax/Bcl2 در گروه های HFDT، HFDCap و HFDTCap نسبت به HFD بود (05/0<p). Bax و نسبت Bax/Bcl2 در HFDTCap نسبت به گروه های HFDT و HFDCap کاهش معنی داری داشت (05/0<p). همچنین Bcl2 در گروه های HFDT، HFDCap و HFDTCap نسبت به HFD افزایش معنی داری داشت(001/0<p).

نتیجه گیری

تمرین هوازی و مصرف کپسایسین باعث بهبود آپوپتوز ناشی از چاقی می شود، و پیشنهاد می شود فعالیت ورزشی و کپسایسین به عنوان یک روش مناسب برای درمان این شرایط بالینی در نظر گرفته شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
107 تا 119
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2351297 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)