تحلیل و تبیین هوش معنوی پرستاران شاغل در بخش های کووید19: مطالعه ترکیبی توضیحی
مطالعه حاضر با هدف تحلیل و تبیین هوش معنوی پرستاران شاغل در بخش های کووید19 انجام شده است.
مطالعه ترکیبی، توضیحی و متوالی حاضر در سال 1399-1400 در دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است. در مرحله کمی 100 پرستار شاغل در بخش های کووید19 دارای معیارهای ورود وارد مطالعه شده و پس از تجزیه و تحلیل نمره حاصل از پرسشنامه هوش معنوی کینگ آنها، افراد با میانگین نمره کم، متوسط و بالا به صورت هدفمند وارد فازکیفی مطالعه شدند. 20 مصاحبه نیمه ساختارمند از طریق شبکه های اجتماعی و تلفنی با پرستاران انجام شد. داده ها با کمک رویکرد آنالیز محتوای قراردادی تجزیه و تحلیل شدند.
یافته های حاصل از فاز کمی نشان داد که میانگین(انحراف معیار) هوش معنوی پرستاران شاغل در بخش های کووید در سطح متوسط است(58/5)41/53. در فاز کیفی دو تم اصلی ارتباط حلقه مفقوده با زیرتم های، "عدم ارتباط با خانواده" و "عدم ارتباط با بیمار" و تم عدم حس معنا با زیر تمهای" عدم هدف در زندگی"، "تغییر حس تعلق"، " تغییر نگرش به مرگ" و " عدم کارامدی" ظاهر شد.
با توجه به یافته های پژوهش که هوش معنوی پرستاران در حد متوسط است و با توجه به موجهای مکرر این بیماری به نظر می رسد، برای پیشگیری از کاهش هوش معنوی پرستاران که بر ارایه مراقبت معنوی بیمار تاثیر گزار است باید برنامه ریزی جامعی انجام شود.