شیوه های مختلف تقویت سیستم ایمنی آبزیان
رشد سریع، بهبود کارایی تغذیه و افزایش مقاومت در برابر بیماری ها از اهداف مهم صنعت آبزی پروری محسوب می شوند. توسعه پایدار آبزی پروری نیازمند به کارگیری فنون جدیدی می باشد که از جمله آن ها می توان به استفاده از پروبیوتیک ها با اهدافی نظیر بهینه سازی فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب محیط پرورش آبزیان و ارتقاء عملکرد آبزیان، صورت می گیرد. در همین راستا جداسازی باکتری های پروبیوتیک از روده ماهیان پرورشی و بکارگیری فرآورده های تجاری این باکتری های مفید به عنوان یک استراتژی مهم جهت کنترل زیستی و افزایش عملکرد آبزی، در سیستم های پرورشی، توانسته است نقش بسیار ارزنده ای جهت نیل به اهداف ذکر شده ایفا نماید. همچنین استفاده از ترکیباتی که بخودی خود برای میزبان فاقد ارزش غذایی هستند اما برای باکتری های پروبیوتیکی مفید هستند (پربیوتیک ها) و یا ترکیبی از آن ها) سین بیوتیک ها) نیز می تواند در بهبود عملکرد ایمنی آبزیان موثر باشد.
پروبیوتیک ، پربیوتیک ، سین بیوتیک ، مکانیسم عمل ، ایمنی ، آبزی پروری
-
Investigating the effects of different DHA/EPA ratios in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) egg composition on foregut development of larvae
Dana Dadras, *, Naser Agh, Rasoul Shahrooze, Parisa Mohammadisefat
Veterinary Research Forum, Sep 2024 -
اثر ترکیب عصاره هیدروالکلی زردچوبه و آویشن شیرازی بر شاخص های رشد، تغذیه، فعالیت آنزیم های گوارشی و آنزیم های آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
نینا نازدار، *، سید میثم ابطحی، محسن فرزانه، کوروش سروی مغانلو
فصلنامه شیلات، تابستان 1403