طراحی و آزمون مدل علی سازگاری تحصیلی براساس تنظیم رفتاری هیجان با نقش میانجی ذهن آگاهی در دانش آموزان بی سرپرست و بدسرپرست:یک مطالعه توصیفی
مشکلات تحصیلی، اجتماعی و روان شناختی دانش آموزان بی سرپرست و بدسرپرست، نیاز به توجه ویژه دارد. بنابراین پژوهش حاضر با هدف طراحی و آزمون مدل علی سازگاری تحصیلی بر اساس تنظیم رفتاری هیجانی با نقش میانجی ذهن آگاهی در دانش آموزان بی سرپرست و بدسرپرست انجام شد.
روش پژوهش حاضر توصیفی بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان بی سرپرست و بدسرپرست استان اردبیل در سال تحصیلی 1400-1399 تشکیل دادند که تعداد 210 نفر از آن ها به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و در این پژوهش شرکت کردند. جهت جمع آوری داده ها از سه پرسش نامه استاندارد شده سازگاری تحصیلی Sinha و Sing، تنظیم رفتاری هیجان Kraaij و Garnefski و ذهن آگاهی Brown و Ryan استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از تحلیل همبستگی Pearson و مدل سازی معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شد.
نتایج به دست آمده نشان داد که تنظیم رفتاری هیجان (163/0=β) و ذهن آگاهی (678/0=β) اثر مستقیم و مثبت بر سازگاری تحصیلی دارند (001/0>P). هم چنین نتایج مربوط به شاخص های برازش مدل نیز نشان داد که ذهن آگاهی می تواند میانجی روابط بین تنظیم رفتاری هیجان با سازگاری تحصیلی باشد.
به طور کلی، میانجی گری ذهن آگاهی را در رابطه بین تنظیم رفتاری هیجان و سازگاری تحصیلی دانش آموزان بی سرپرست و بدسرپرست می توان تایید کرد. با توجه به معنادار شدن مدل ارایه شده و تایید نقش میانجی ذهن آگاهی، به درمانگران و مشاوران حیطه تحصیلی توصیه می شود در وهله اول متغیر مهم تنظیم رفتاری هیجان را مورد بررسی و سنجش قرار دهند و نقش مهم متغیرهای واسطه ای را در نظر بگیرند.
تنظیم هیجان ، ذهن آگاهی ، سازگاری ، بی سرپرست ، دانش آموزان
-
Testing the Marital Burnout Model in Infertile Women: The Mediating Role of Repetitive Negative Thoughts through Irritability
Sanaz Eyni *, Seyede Elham Musavi, Matine Ebadi
Journal of Midwifery & Reproductive health, Apr 2024 -
ارائه مدل ساختاری اعتیاد به بازی های آنلاین بر اساس طرد اجتماعی و توانمندی شناختی با نقش میانجی اجتناب هیجانی
محمدرضا اسدی*، متینه عبادی، محمدعلی قاسمی نژاد، امیرمسعود اسدی
مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت، فروردین و اردیبهشت 1403