ارتباط بین گروه خونی و ریسک ابتلا به کووید-19

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

از زمان ظهور بیماری همه‌گیر کووید-19، تحقیقات بر روی شناسایی افراد در معرض خطر و پیشگیری از شیوع آن متمرکز شده است. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط بین گروه‌های خونی و ابتلای قطعی به کووید-19 در شاهرود است.

مواد و روش‌ها

این مطالعه یک مطالعه مقطعی تحلیلی است. داده‌های افراد مراجعه‌کننده مشکوک به کووید-19 در شاهرود از ابتدای اپیدمی در بهمن سال 1398 تا ابتدای سال 1400 توسط سیستم ثبت کرونا جمع‌آوری شده است. مورد قطعی کووید-19 در این مطالعه، کسی است که آزمایش RT-PCR مثبت داشته باشد. به‌منظور بررسی ارتباط گروه خونی مختلف و ابتلا به بیماری از رگرسیون لوجستیک استفاده گردید و وجود سایر متغیرهای اثرگذاری چون بیماری‌های زمینه‌ای و سن و جنس کنترل گردید.

نتایج

در این مطالعه بالاترین درصد PCR مثبت برای گروه خونی B (49/6 درصد) و سپس AB (43/1 درصد) است، ولی این اختلاف معنادار نیست. در مدل‌سازی انجام شده ارتباط معناداری بین گروه‌های خونی B و ابتلا به کووید-19 مشاهده شد به‌طوری‌که 56 درصد خطر بیشتر می‌شود. همچنین در بررسی ارتباط گروه‌های خونی غیر O با کنترل برای متغیرهای سن، جنس و بیماری زمینه‌ای نشان داد که گروه خونی غیر O نسبت به 35 O درصد شانس ابتلا را به‌طور معناداری افزایش می‌دهد. Rh ارتباط معناداری با ابتلا نشان نداد.

نتیجه‌گیری

این مطالعه نشان داد گروه خونی غیر O در مقایسه با O ریسک بالاتری برای ابتلا به کووید-19 دارد. در بین گروه‌های خونی، گروه خونی 56 B درصد خطر ابتلا را بیشتر می‌کند.

زبان:
فارسی
صفحات:
10 تا 16
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2382310