امکان سنجی و اولویت بندی ابعاد استقرار بودجه ریزی عملیاتی در یک دانشگاه علوم پزشکی نظامی

نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

با توجه به ضرورت قانونی تغییر رویکرد دانشگاه ها از نظام بودجه ریزی سنتی به نظام بودجه ریزی عملیاتی، این شیوه از بودجه ریزی با چالش هایی همراه است. این مطالعه با هدف امکان سنجی و اولویت بندی ابعاد بودجه ریزی عملیاتی در یک دانشگاه علوم پزشکی نظامی انجام شد.
مواد و روش ها: مطالعه به صورت توصیفی-تحلیلی در سال 99 در دو مرحله انجام شد. در مرحله اول 68 نفر از مدیران، کارکنان و کارشناسان معاونت طرح و برنامه و امور مالی دانشگاه علوم پزشکی به روش سرشماری و در مرحله دوم 10 نفر از خبرگان به صورت هدفمند وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها دو پرسشنامه روا و پایا بود. داده ها در مرحله اول با استفاده از آزمون t و نرم افزار SPSS و در مرحله دوم با رویکرد AHP و نرم افزار Expert Choice تجزیه وتحلیل شد.

نتایج

میانگین نمره کلی بودجه ریزی عملیاتی و هر یک از ابعاد توانایی، اختیار و پذیرش بودجه ریزی عملیاتی به ترتیب 3/2، 39/2، 38/2 و 31/2 و در سطح نامطلوب قرار داشت (05/0> P). همچنین معیار توانایی با وزن 547/0، پذیرش با وزن 244/0 و اختیار با وزن 209/0 به ترتیب بیشترین وزن و اهمیت را در پیاده سازی نظام بودجه ریزی عملیاتی دارند.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج توجه به سه بعد اصلی توانایی، اختیار و پذیرش در پیاده سازی بودجه ریزی عملیاتی در جامعه موردمطالعه ضروری است هر چند توجه به بعد توانایی و اجزاء آن شامل توانایی نیروی انسانی، توانایی فنی و توانایی ارزیابی عملکرد از اهمیت بیشتری برخوردار است.

زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 12
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2390164