رابطه والد-فرزندی نوجوانان در قرنطینه ناشی از کووید- 19 در خراسان بزرگ

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

شیوع گسترده کروناویروس-2019 سلامت عمومی جهان را به چالش کشیده است. با توجه به تاثیرات احتمالی قرنطینه بر روابط افراد در خانواده و اهمیت دوره نوجوانی، مطالعه با هدف بررسی رابطه والد-فرزندی نوجوانان در قرنطینه کووید-19 انجام شد.

روش کار

این مطالعه توصیفی، برروی 201 نفر از نوجوانان خراسان بزرگ، در سال 1399 انجام گرفت. شرکت کنندگان با توجه به معیارهای ورود به مطالعه، به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه ارزیابی رابطه والد-فرزندی (PCRS) استفاده شد؛ که با توجه به شرایط موجود از روش مجازی (ثبت در ربات پرس لاین)، جهت تکمیل آنها انتخاب شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 23 ،میانگین و انحراف معیار و استنباطی (ضریب همبستگی، تی مستقل و آنالیز واریانس یکطرفه) استفاده شد.

یافته ها

بیشتر واحدهای پژوهش دختر (2/68 (%بودند. میانگین سنی آزمودنیها، 968/1 ± 58/15 سال، میانگین سنی پدر و مادر آزمودنیها به ترتیب 09/7 ± 60/46 و 26/6 ± 99/41 سال بود. نتایج نشان داد که نمرات مادر-فرزندی نسبت به گذشته افزایش یافته است؛ در حالی که نمرات پدر-فرزندی تغییری نداشته است. همچنین دو زیرمقیاس احساساتمثبت و ارتباطات در رابطه مادر- فرزندی نسبت به گذشته بیشتر گزارش شد؛ نتایج تی مستقل نشان داد که این دو زیرمقیاس با جنسیت رابطه مستقیم و معنی داری .(P < 0/05) دارد.

نتیجه گیری

نتایج پژوهش نشان داد که رابطه والد-فرزندی در دوران شیوع کووید-19 در اکثر حیطه ها تغییری نداشته است.؛ با این حال آموزشهای موثر و کافی جهت بهبود رابطه والد-فرزندی بویژه در دوران قرنطینه، به دلیل محدود شدن ارتباطات اجتماعی و نقش چشمگیر محدودیتها در تکامل روانشناختی نوجوانی، بسیار ضروری به نظر میرسد.

زبان:
فارسی
صفحات:
66 تا 73
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2410388 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)