بررسی سبک های یادگیری دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1398: یک مطالعه توصیفی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

تمام پیشرفت ها و سیر صعودی بشر به نحوی به یادگیری وی مربوط می شود. یکی از عوامل موثر بر یادگیری، سبک یادگیری است. با اطلاع از سبک های یادگیری دانشجویان، می توان به ارایه تدریسی متناسب با سبک فردی آن ها دست یافت. در نتیجه این مطالعه با هدف تعیین سبک های یادگیری دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال تحصیلی 99-1398 انجام گرفت.

مواد و روش ها

پژوهش حاضر از نوع توصیفی است که با شرکت 172 دانشجوی پزشکی دانشکده پزشکی رفسنجان در سال تحصیلی 99-1398 انجام شد. نمونه گیری به روش سرشماری و گردآوری داده ها با استفاده از پرسش نامه سبک های یادگیری VARK بود. نام VARK از حروف اول کلمه های دیداری (Visual)، شنیداری (Auditory)، خواندنی/نوشتنی (Reading / Writing) و حرکتی (Kinesthetic) گرفته شده است. داده ها با استفاده از آزمون های، مجذور کای و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.

یافته ها

میانگین و انحراف معیار سنی دانشجویان 38/1±80/19 سال بود. از مجموع 172 دانشجو، فراوانی سبک یادگیری تکی 145 نفر (3/84 درصد) و چندگانه 27 نفر (7/15 درصد) بود. در بین سبک های یادگیری تکی، سبک شنیداری، سبک غالب در بین دانشجویان بود که 48 نفر (9/27 درصد) از دانشجویان آن را انتخاب کرده بودند. ارتباط معنی داری بین سن دانشجویان با سبک های مختلف یادگیری وجود داشت (002/0=p)، به طوری که سبک غالب یادگیری در سنین پایین تر شنیداری و در سنین بالاتر دیداری بود.

نتیجه گیری

سبک یادگیری اغلب دانشجویان، سبک یادگیری تکی و از نوع شنیداری بود. شناسایی سبک های غالب یادگیری دانشجویان و انطباق آن با روش های تدریس اساتید و تدوین طرح درس ها بر اساس سبک های یادگیری می تواند اهداف آموزشی را بهبود بخشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
1357 تا 1370
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2412826 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)