پیش بینی انگیزش تحصیلی دانشجویان براساس سبک های هویت و بهزیستی روان شناختی
انگیزش و رغبت از لحاظ تربیتی نقطه شروع فعالیتها را تشکیل میدهد اما مطلوب بودن یا نبودن آن متاثر از سبک های هویت و بهزیستی روانشناختی افراد نیز می باشد. از این رو پژوهش حاضر با هدف پیش بینی انگیزش تحصیلی دانشجویان براساس سبک های هویت و بهزیستی روانشناختی انجام گرفت.
در این مطالعه توصیفی- همبستگی، 383 نفر از دانشجویان کارشناسی دانشگاه آزاد همدان به روش نمونه گیری در دسترس و از طریق کلاس های مجازی، به صورت آنلاین در پژوهش حاضر شرکت نموده و به پرسشنامه های (بهزیستی روانشناختی ریف(2002)، پرسشنامه سبک های هویتی برزونسکی (2000) و انگیزش تحصیلی والرند(2001) پاسخ دادند که برای به دست آوردن پایایی آن ها از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده که مقدار آن ها به ترتیب در پرسشنامه های مذکور 92/0، 82/0 و 87/0 محاسبه گردید. این روش با توجه به محدودیت تردد هنگام جدی شدن خطر کرونا انتخاب شد. در ادامه جهت آزمون فرضیه ها از شاخصهای آمار توصیفی و استنباطی نظیر؛ میانگین، درصد، آزمون کالموگرف-اسمیرنوف، آزمون رگرسیون چندگانه و تحلیل واریانس در محیط نرم افزار spss استفاده شده است.
نتایج نشان داد؛ مولفه های سبک های هویت اطلاعاتی، سبک هویت هنجاری و سبک هویت تعهد با انگیزش تحصیلی دانشجویان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. ولی بین مولفه سبک هویت سردرگم/ اجتنابی با انگیزش تحصیلی رابطه منفی و معناداری وجود دارد. همچنین بین مولفه های بهزیستی روانشناختی با انگیزش تحصیلی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بنابراین یافته ها تصریح نمودند؛ سبک های هویتی و بهزیستی روانشناختی قادر به پیش بینی انگیزش تحصیلی دانشجویان هستند.
بنابراین جهت افزایش میزان بهزیستی روانشناختی دانشجویان می بایست در راستای تقویت نمودن متغیر تنظیم هیجانی اقدام کرده تا بهزیستی روانشناختی آن ها نیز افزایش یابد که چنین امری در سایه برنامه ریزی در جهت آموزش و تقویت تنظیمهیجانی و انگیزش تحصیلی دانش آموزان در مدارس قبل از ورود به دانشگاه امکان پذیر خواهد بود.
-
اثربخشی آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر فاجعه سازی دردهای سرطانی و تحمل درماندگی ناشی از درمان بیماران مبتلا به سرطان پستان
هانیه مظفری، فرح لطفی کاشانی*، شهرام وزیری، محمداسماعیل اکبری
فصلنامه بیماری های پستان ایران، پاییز 1403 -
تحلیل رابطه ی کانونی سهم سازگاری ذهنی با سرطان، سواد سلامت و تهدید ادراک شده در پیشبینی تشخیص زودرس سرطان پستان بیماران تحت درمان بیمارستان شهدای تجریش در سال 1402
هانیه مظفری*، فرح لطفی کاشانی، شهرام وزیری، محمد اسماعیل اکبری
مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک، امرداد و شهریور 1403