بررسی تاثیر بام های سبز بر بهبود کیفیت محیط زیست شهری

نمونه موردی: کلانشهر مشهد
پیام:
نوع مقاله:
مطالعه موردی (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

ظهور مکاتب فکری مختلف و اصطلاحاتی نظیر اکوسیتی و شهرسازی سبز نمونه هایی از تلاش ها در راستای بهبود محیط زیست شهری در پاسخ گسترش شهری و مشکلات ناشی از آن می باشد که بام های سبز یکی از راهکارهای جدید در شهرسازی و برنامه ریزی شهری جهت حداکثر استفاده از سطوح با هدف کاهش اثرات مخرب زیست محیطی در شهرها می باشد.

هدف

هدف این پژوهش بررسی نقش و تاثیر بام ها و دیوار های سبز در افزایش کیفیت محیط زیست شهری در کلانشهر مشهد می باشد.

روش شناسی:

این تحقیق از نوع کاربردی و با روش توصیفی- تحلیلی انجام شده است. تعداد پرسشنامه های مورد پرسشگری در این تحقیق در بخش گروه دلفی 42 نفر بوده است که بر اساس روش تحلیل سلسله مراتبی مورد تحلیل قرار گرفته است.

یافته ها

نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان داد که سه شاخص عوامل کالبدی، عوامل زیبایی شناختی و عوامل زیست محیطی از جمله مهم ترین پارامترهای موثر در بهبود محیط زیست شهری می باشند و در این بین عوامل افزایش سرانه فضای سبز شهری و توسعه ساختمان های سبز شهری به ترتیب با ضریب اهمیت 5.7 و 4.6 درصد در معیار زیست محیطی دارای بیشترین رتبه در ارتقا کیفیت محیط زیست شهری در کلانشهر مشهد می باشند.

نتایج

نتایج پژوهش نشانگر این مطلب است که با احداث بام های سبز و ساختمان های سبز می توان شاهد بهبود چشمگیری در کیفیت محیط زیست شهری باشیم.

زبان:
فارسی
در صفحه:
17
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2424176