الگوی ارزیابی خط مشی های امنیت عمومی در فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
امروزه امنیت یکی از ضروری ترین نیازهای بشر و عامل مهمی برای رشد و توسعه فرهنگی، اجتماعی، اخلاقی و اقتصادی بوده و زمینه ای برای موفقیت ها و پیشرفت ها محسوب می شود. این پژوهش با هدف ارایه الگوی ارزیابی خط مشی های امنیت عمومی در فرماندهی انتظامی انجام گرفت.
این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی- همبستگی است. همچنین شیوه گردآوری داده ها، پیمایشی با ابزار پرسشنامه و جامعه آماری شامل کارشناسان ارشد نیروی انتظامی و کارشناسان حوزه امنیت به تعداد نامحدود بود. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 384 نفر و نمونه گیری به روش دردسترس انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای محقق ساخته مشتمل بر 64 سوال برگرفته از شاخص های الگوی ارایه شده توسط رمضان شمس و همکاران (1400) بود. مقدار ضریب آلفای کرونباخ برابر با 977/0 محاسبه شد و روایی سازه ابزار توسط تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از مدلیابی معادلات ساختاری به تایید رسید.
نتایج تحلیل عاملی تاییدی انجام گرفته حکایت از تایید مدل با سه بعد، 14 مولفه و 64 شاخص از نظر جامعه آماری داشت. ابعاد مدل شامل بعد «ارزیابی قبل از اجرا» با بار عاملی 921/0، بعد «ارزیابی حین اجرا» با بار عاملی 952/0 و بعد «ارزیابی بعد از اجرا» با بار عاملی 907/0 تایید شد.
نیروی انتظامی می تواند با الهام و تقویت مدل احصاء شده و بهره گیری از مفهوم خط مشی های امنیت عمومی و برنامه ریزی های آتی، در فضای مناسب تری جهت رسیدن به هدف برقراری نظم و ارتقاء احساس امنیت در جامعه قرار گیرد.
-
بررسی تاثیر مدیریت کیفیت فراگیر بر چابکی سازمان های خدماتی
علی حسینخانی انجیرکی، امیرحسین یاوری بافقی،
مجله مدیریت کیفیت فراگیر، شهریور 1403 -
الگوی مدیریت انتظامی مبتنی بر خط مشی های بیانیه گام دوم انقلاب
میرسعید موسوی، *، کامبیز حمیدی، جواد نیک نفس، علیرضا اسلامبلوچی
نشریه پژوهش های مدیریت انتظامی، زمستان 1402 -
ابعاد و مولفه های الگوی ارزیابی خط مشی های امنیت عمومی در نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
، کامبیز حمیدی، ، ملیکه بهشتی فر
فصلنامه مدیریت منابع در نیروی انتظامی، زمستان 1400