آسیب شناسی تعامل پلیس و قوه قضائیه در پیشگیری از جرم
قانون اساسی و قانون تشکیل نیروی انتظامی،پلیس را به عنوان ضابط مسیول اجرا بخشی از وظایف قوه قضاییه در قبال جرم و پیشگیری از آن معرفی کرده است. ازآنجایی که کیفیت تعامل و همکاری بین دو سازمان از شروط و ضرورت های اولیه پیشگیری از جرم است، این تحقیق با هدف آسیب شناسی تعامل دستگاه قضایی با نیروی انتظامی در پیشگیری از جرم انجام شده است.
این تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی بوده و جامعه آماری آن320 نفر، شامل کلیه مسیولان و کارشناسان خبره و مطلع پلیس پیشگیری و معاونت پیشگیری از جرم قوه قضاییه می باشند که از بین آنها با استفاده از جدول مورگان 175 نفربه عنوان حجم نمونه به روش تصادفی طبقهای متناسب با حجم انتخاب شدند. برای حصول روایی صوری و محتوایی سوال ها از نظر 15 نفر از خبرگان بهره گرفته و برای سنجش پایایی پرسشنامه از روش باز آزمایی استفاده شد و همبستگی بین نمرات حاصل از دوبار اجرای آزمون 86/0 به دست آمد.
اجرای ماموریت مشترک پیشگیری از جرم توسط نیروی انتظامی و دستگاه قضایی با سطح همبستگی بالا و معناداری تابعی از استنباط هر دو نهاد از مفهوم پیشگیری است. همچنین نتایج آزمون های آماری نشان داد کارکنان دو دستگاه نگرش واحدی از مفهوم پیشگیری از جرم ندارند و دانش و نگرش پیشگیری از جرم در دو سازمان یکسان نیست.
در سطح شناختی و فرهنگ سازمانی موانع جدی برای تحقق ماموریت پیشگیری از جرم وجود دارد که از مصادیق آن می توان به نداشتن سند همکاری و برنامه مشترک بین دو سازمان اشاره کرد.
-
طراحی الگوی تبیین مولفه های گرایش به شبکه های اجتماعی با روش فراترکیب
غلامرضا تاج بخش، امین گودرزی *،
فصلنامه مطالعات توسعه اجتماعی ایران، بهار 1403 -
اعتبارسنجی الگوی مفهومی سرمایه اجتماعی پلیس ایران
*، حسن کلاکی
پژوهش نامه نظم و امنیت انتظامی، بهار 1403 -
اثربخشی شیوه های پلیسی با هنجارشکنان اخلاقی
داود دعاگویان، *، ناصر ابراهیم نژاد
نشریه بصیرت و تربیت اسلامی، تابستان 1402 -
عوامل اجتماعی موثر برگرایش به نزاع های خیابانی در شهر خرم آباد
اسماعیل حسنوند*، ، محسن قاسمی نیا
نشریه امنیت و ارتباطات اجتماعی، بهار و تابستان 1402