بررسی اثر سینرژیستی باکتری های پروبیوتیکی و آنتی بیوتیک ها بر روی سویه های سودوموناس آئروژینوزای مقاوم به آنتی بیوتیک جدا شده از زخم بیماران دچار سوختگی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

عفونت زخم سوختگی، از مهمترین عوامل مرگ و میر در بیماران دچار سوختگی محسوب می شود و گسترش مقاومت به آنتی بیوتیک ها در بین باکتری های بیماری زا، باعث نگرانی های عمده ای در جوامع پزشکی شده است. ما در این مطالعه تاثیر سویه های پروبیوتیکی رایج را به تنهایی یا همراه با آنتی بیوتیک، بر سویه های سودوموناس آیروژینوزا مقاوم به چند آنتی بیوتیک، مورد بررسی قرار دادیم.

مواد و روش ها :

جدایه های سودوموناس آیروژینوزا، از زخم سوختگی بیماران جدا شدند. پاتوژن های جدا شده تعیین هویت شده و الگوی مقاومت آن ها نسبت به 5 آنتی بیوتیک شامل ایمی پنم، جنتامایسین، سیپروفلوکساسین، تتراسایکلین و کلرامفنیکل مورد بررسی قرار گرفت. حساسیت ایزوله های مقاوم به آنتی بیوتیک نسبت به10 سویه پروبیوتیک، 5 سویه تجاری و 5 سویه بومی، مورد بررسی قرار گرفت. خاصیت ضدپاتوژنی سویه پروبیوتیکی که بیشترین خاصیت بازدارندگی را داشت در ترکیب با آنتی بیوتیک با استفاده از روش انتشار دیسک در محیط آگار بررسی شد.

یافته ها:

 سویه لاکتوباسیلوس پلانتاروم299V  نسبت به سایر سویه های مورد بررسی، در مقابل پاتوژن سودوموناس آیروزینوزای مقاوم به آنتی بیوتیک ها، بیشترین خاصیت بازدارندگی را نشان داد. در مورد بیشتر جدایه ها، میانگین قطر هاله عدم رشد پروبیوتیک به تنهایی، نسبت به حالت ترکیبی با آنتی بیوتیک بیشتر بود، مگر در مورد آنتی بیوتیک تتراسایکلین که با باکتری پروبیوتیک خاصیت سینرژیستی داشته و دارای بیشترین خاصیت ضد پاتوژنی (P<0.001) بود.

نتیجه گیری

با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه می توان از باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم به تنهایی یا همراه با تتراسیکلین، به عنوان درمان کمکی در مهار عفونت های باکتریایی مقاوم به آنتی بیوتیک در درمان زخم های سوختگی ها استفاده کرد.

زبان:
فارسی
صفحات:
7 تا 14
لینک کوتاه:
magiran.com/p2496834 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!