تاثیر آموزش مهارت های ارتباطی به پرستاران بر اضطراب اعضای خانواده بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه: یک مطالعه نیمه تجربی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

بستری شدن بیماران در بخش مراقبت های ویژه اغلب باعث اضطراب و مشکلات روحی و روانی در اعضای خانواده می شود. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش مهارت های ارتباطی به پرستاران بر اضطراب اعضای خانواده بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه انجام شد.

روش ها:

این مطالعه نیمه تجربی در بیمارستان گلستان شهر اهواز در سال 1396 انجام شد. جامعه پژوهش شامل پرستاران و اعضای خانواده بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه داخلی و نورولوژی بود. بخش های مراقبت ویژه داخلی و نورولوژی به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند، پرستاران بخش مراقبت ویژه داخلی در گروه مداخله و پرستاران بخش نورولوژی در گروه کنترل قرار گرفتند. 55 نفر از اعضای خانواده بیماران بستری از هر بخش به روش در دسترس در مطالعه شرکت کردند برای پرستاران گروه مداخله کارگاه آموزشی مهارت های ارتباطی در 3 روز متوالی برگزار شد. اضطراب اعضای خانواده دو گروه در زمان پذیرش بیمار و روز ششم بستری با استفاده از پرسشنامه اضطراب آشکار اشپیل برگر سنجیده شد.

یافته ها:

نتایج نشان داد قبل از مداخله تفاوت معنی داری بین میانگین نمرات اضطراب گروه مداخله و کنترل وجود ندارد (0/38=P)، ولی بین میانگین نمرات اضطراب گروه مداخله و کنترل بعد از مداخله تفاوت معنی دار آماری وجود داشت (0/001>P). نتایج نشان داد بین میانگین نمرات اضطراب گروه مداخله در مرحله قبل و بعد از مداخله، اختلاف معنی داری وجود دارد (0/001>P)، ولی در گروه کنترل بین میانگین نمرات اضطراب قبل و بعد تفاوت معنی دار آماری مشاهده نشد (0/61=P).

نتیجه گیری:

بر اساس یافته ها، آموزش مهارت های ارتباطی به پرستاران سبب کاهش اضطراب اعضای خانواده بیماران شده است و از آنجایی که وضعیت روانی مطلوب خانواده ها در نحوه مراقبت از بیمار تاثیر به سزایی دارد. بنابراین استفاده از این روش به عنوان یک استراتژی اثربخش در حمایت از خانواده بیماران توصیه می شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
13 تا 21
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2500961