نقش تربیتی امر به معروف و نهی از منکر در پیشگیری از وقوع جرم
هدف از این تحقیق بررسی جایگاه تربیتی امر به معروف و نهی از منکر در پیشگیری از وقوع جرم است. پرداختن به امر به معروف و نهی از منکر هم زمان موید چندین اصل پیشگیری نوین از نوع غیر کیفری است. از آن جمله میتوان به روشهای پیشگیری اجتماعی و تاثیرات جامعه محوری و نظارتهای اجتماعی یادکرد. فریضه امر به معروف و نهی از منکر یکی از راهکاری پیشگیری از جرم در اسلام است که خود از پیشرفتهترین و مترقیترین طرق کاربردی در زمینه پیشگیری از جرم در نظام جرمشناسی است. که همه مسلمانان را به خوبیها، امر و از منکرات نهی میکند.
روش تحقیق:
این تحقیق از حیث هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی- تحلیلی است. ابزار گردآوری اطلاعات نیز شامل: از فیشبرداری و استفاده از بانکهای اطلاعاتی و شبکههای کامپیوتری است و از آنجایی که این تحقیق جنبه کیفی دارد و با روش مطالعات کتابخانهای صورت گرفته است، مبنا و معیار: استدلال، استنباط و مقایسه است سایتهای خبری و مقالات تخصصی به تشریح موضوع پرداخته است.
یافتهها و نتایج تحقیق:
حاکی از این است که جرمشناسان غربی پس از طی آزمون و خطاهای مکرر به روشهای موثر بر پیشگیری دست نیافته و اتفاق نظر نداشته این در حالی است که دین مبین اسلام با تاسی از امر به معروف و نهی از منکر روشی را در پیشگیری از جرم اراده نموده که در امت اسلامی چنانچه رعایت آن با فهم دقیق مبانی اسلامی از قرآن، احادیث و روایات باشد می تواند ضمن ارایه الگوی تربیتی بابی جدید را در بازدارندگی و جرمشناسی پلیسی- اسلامی تحت عنوان پیشگیری اسلامی بگشاید.
-
بررسی و تحلیل جایگاه جرم انگاری تروریسم دریایی در کنوانسیون های بین المللی و راهبردهای دولت ها در مواجهه و سرکوب تروریسم دریایی
*، فرشته بنافی، عبدالمحمد افروغ، احمد کوهی
نشریه امنیت انتظامی دریایی، بهار 1402 -
بررسی و تحلیل جایگاه و نقش سازمان بین المللی دریانوردی در تامین امنیت دریایی
*، فرشته بنافی
نشریه امنیت انتظامی دریایی، زمستان 1401