برهمکنش سلول - ویروس لنفوتروپیک سلول T نوع I (HTLV-1) در پیشرفت لوکمی/ لنفوم سلول های T بالغین: جنبه های مولکولی لکوموژنسیس
بیماری لوکمی/ لنفوم سلول T بزرگسالان (ATLL) نوعی بدخیمی سلول های T تهاجمی می باشد که پس از عفونت مزمن طولانی مدت با ویروس نوع 1 لنفوتروپیک سلول های T (HTLV-1) ایجاد می شود. سالانه 10 تا 20 میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا می شوند و علی رغم میزان بالای عفونت، تنها 5-2 درصد افراد آلوده به HTLV-1 به ATLL مبتلا می شوند. سه راه اصلی برای انتقال ویروس اثبات شده است: (الف) انتقال مادر به فرزند از طریق شیر دادن، (ب) انتقال جنسی و عمدتا از مرد به زن و (ج) اجزای سلولی خون. مطالعه حاضر، با هدف بررسی پیشرفت های صورت گرفته در طول 30 سال گذشته در شناخت عفونت HTLV-1، همانندسازی، بیان ژن های بیماریزایی، تغییر شکل سلول متاثر از فعالیت ویروس و نیز روش های درمانی، پیشگیری از عفونت ویروس و لنفوم-لوکمی سلول های T انجام شده است.
تدوین مطالعه مروری سیستماتیک حاضر، بر اساس استراتژی جستجوی پیشرفته و استاندارد واژگان کلیدی شامل Leukemia، Lymphoma، ATLL، HTLV-1 و لکوموژنسیس در پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Springer، Scopus، Medline، Google Scholar،Science Direct و Web of Science انجام گردید.
علی رغم پیشرفت های اخیر در شیمی درمانی، پیوند سلول های بنیادی هماتوپویتیک آلوژنیک (alloHSCT) و درمان های حمایتی، پیش آگاهی بیماران مبتلا به ATLL یکی از ضعیف ترین پیش آگاهی ها در بین بدخیمی های هماتولوژیکی می باشد. غربالگری پیش از تولد برای HTLV-1 باید در نواحی اندمیک با ارایه اطلاعات و مشاوره دقیق به کار گرفته شود و از طرفی توسعه و تکامل یک واکسن ایمن و موثر می تواند یک ابزار مهم در حفاظت ناقلین در برابر ATLL باشد.