اثربخشی واقعیت درمانی گروهی مبتنی بر تئوری انتخاب بر مسئولیت پذیری، منبع کنترل، و کاهش دوز داروهای آگونیست در افراد وابسته به مواد تحت درمان نگهدارنده
هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی واقعیت درمانی گروهی مبتنی بر تیوری انتخاب بر مسیولیت پذیری، منبع کنترل و کاهش دوز داروهای آگونیست در افراد وابسته به مواد تحت درمان نگهدارنده بود.
روش پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون، پس آزمون، و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل همه مراجعه کنندگان به مراکز درمان اعتیاد شهر اردکان در سال 1399 بود که 16 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. واقعیت درمانی گروهی مبتنی بر تیوری انتخاب در 10 جلسه 90 دقیقه ای با فراوانی یک جلسه در هفته بر روی گروه آزمایش اجرا شد. داده ها با استفاده از مقیاس مسیولیت پذیری روان شناختی، مقیاس منبع کنترل، و میزان دوز تجویزی داروهای آگونیست در پرونده درمانی آزمودنی ها، جمع آوری و با روش تحلیل واریانس مکرر تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج پژوهش نشان داد واقعیت درمانی گروهی مبتنی بر نظریه انتخاب، بر بهبود مسیولیت پذیری، منبع کنترل، و کاهش دوز مصرف داروهای آگونیست افراد وابسته به مواد تحت درمان نگهدارنده اثربخش بود.
این پژوهش، حمایتی تجربی برای مداخله موردنظر جهت بهبود منبع کنترل، مسیولیت پذیری، و کاهش دوز مصرفی افراد وابسته به مواد تحت درمان نگهدارنده فراهم می کند.
-
اندیشه ورزی از منظر نهج البلاغه: یک مطالعه داده بنیاد
سید جلیل امامی میبدی، کمال صحرائی اردکانی*، ، علی محمد میرجلیلی
نشریه پژوهشهای معرفت شناختی، بهار و تابستان 1403 -
بررسی نقش واسطه ای تاثیر مثبت کودک بر خانواده در رابطه بین پذیرشروان شناختی و پذیرش کودک کم توان ذهنی خفیف
حمید دلیخون، *، شکوفه متقی، الهه شیروی
نشریه تعلیم و تربیت استثنایی، امرداد و شهریور 1403 -
تاثیر آموزش سواد هیجانی بر درگیری تحصیلی و نظریه ذهن دختران 9 تا 12 سال
هدی عطاریان پور اصفهانی، آزاده چوب فروش زاده*، حمیدرضا آریان پور
نشریه روانشناسی معاصر، پاییز و زمستان 1401 -
اثربخشی آموزش ذهن آگاهی بر کیفیت خواب و سلامت روان دانش آموزان دختر کنکوری
فاطمه سلطانی فر، *، عذرا محمدپناه
نشریه پژوهش های تربیتی، بهار و تابستان 1402