نقش واسطه ای سرسختی روانشناختی در رابطه بین سبک های دلبستگی و آشفتگی روانشناختی در دوره شیوع کووید-19
زمینه و هدف:
پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش واسطه ای سرسختی روان شناختی در رابطه بین سبکهای دلبستگی و آشفتگی روان شناختی در دوران شیوع ویروس کووید-19 انجام شد.
طرح پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی و از نوع تحلیل مسیر بود. جامعه آماری پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاه های دولتی شهر تهران بود که خود و یا اعضای درجه اول خانواده خود حداقل یک بار سابقه ابتلا به ویروس کووید-19 را بین ماه های اسفند 1399 تا آبان 1400 را داشتند که از این میان تعداد 384 نفر به صورت در دسترس و از طریق فضای مجازی به پرسشنامه های مقیاس سرسختی روان شناختی لانگ و گولت (LGHS)، مقیاس سبک دلبستگی بزرگسال کولینز و رید (RAAS) و مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-42) پاسخ دادند. داده ها با استفاده از روش های همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر و به وسیله ی نرم افزارهای SPSS و AMOS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
نتایج نشان داد سبکهای دلبستگی اثر مستقیم و معناداری بر سرسختی روان شناختی دارد، سبکهای دلبستگی و سرسختی روان شناختی اثر مستقیم و معناداری بر آشفتگی روان شناختی داشته و همچنین نقش واسطه ای سرسختی روان شناختی بین سبکهای دلبستگی و آشفتگی روان شناختی معنادار است.
در دوران شیوع کووید-19، سبکهای دلبستگی و سرسختی روان شناختی به طور مستقیم بر آشفتگی روان شناختی تاثیر داشته و سرسختی روان شناختی در رابطه بین سبکهای دلبستگی و آشفتگی روان شناختی نقش واسطه ای را ایفا می کند.
-
اثربخشی آموزش تنظیم هیجان بر تحمل پریشانی و ابرازگری هیجانی دانش آموزان با اختلال انفجاری متناوب
نازنین روا*، فائزه جهان، ، گلناز پیوندی
نشریه رویکردی نو بر آموزش کودکان، زمستان 1403 -
مقایسه آگاهی بدنی، دشواری در نظم جویی هیجان و خودمدیریتی در بیماران مبتلا به پانیک، افسردگی و افراد غیرمبتلا
معصومه کاظم پور، *
فصلنامه علوم روانشناختی، آبان 1403 -
مقایسه ابعاد نابهنجار شخصیت و طرحواره های هیجانی در افراد تحت درمان نگهدارنده با متادون و افراد عادی
، پروین رفیعی نیا*
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، امرداد و شهریور 1401