تبیین اثر تعارض ارتباطی و وظیفه ای بر اشتراک گذاری دانش کارکنان: نقش میانجی اعتماد و توانمندسازی روان شناختی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

این پژوهش با هدف بررسی تاثیر تبیین اثر تعارض ارتباطی و وظیفه ای بر اشتراک گذاری دانش کارکنان با نقش میانجی اعتماد و توانمندسازیروان شناختی در آموزش وپرورش همدان انجام شده است.

روش شناسی: 

این تحقیق ازلحاظ هدف یک تحقیق کاربردی و ازنظر روش گردآوری داده ها از نوع پیمایشیاست. جامعه آماری این پژوهش شامل کارکنان، مسیولین و کارکنانآموزش وپرورش همدان است. جامعه آماری این پژوهش از نوع نامحدودو بر این اساس 384 نفر از کارکنان، مسیولین و کارشناسان این سازمان به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. جهت اندازه گیری متغیرها از پرسشنامه استاندارد استفاده گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطیتجزیه وتحلیل شده است. برای آزمون فرضیه ها از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد.

یافته ها

نتایج نشان داد که: تعارض وظیفه ای 64.3% از واریانس متغیر تعارض ارتباطی کارکنان، 29.8% از واریانس متغیر توانمندسازیروان شناختی کارکنان آموزش وپرورش همدان را تبیین و پیش بینی می کند. تعارض ارتباطی 7.1% از واریانس متغیر توانمندسازیروان شناختی کارکنان 6.9% از واریانس متغیر اعتماد و 19.9% از واریانس متغیر اشتراک دانش کارکنان آموزش وپرورش همدان را تبیین و پیش بینی می کند. توانمندسازیروان شناختی 28.8% از واریانس متغیر اعتماد کارکنان و 23.4% از واریانس متغیر اشتراک دانش کارکنان آموزش وپرورش همدان را تبیین و پیش بینی می کند. اعتماد 37.5% از واریانس متغیر اشتراک دانش کارکنان آموزش وپرورش همدان را تبیین و پیش بینی می کند.

نتیجه گیری

نتایج نشان داد که اعتماد در روابط بین تعارض وظیفه ایو اشتراک گذاری دانش کارکنانو در روابط بین تعارض ارتباطی و اشتراک گذاری دانش کارکنان نقش میانجی دارد. توانمندسازیروان شناختی در روابط بین تعارض وظیفه ای و اشتراک گذاری دانش کارکنان و در روابط بین تعارض ارتباطی و اشتراک گذاری دانش کارکنان نقش میانجی دارد.

زبان:
فارسی
صفحات:
43 تا 62
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2546002 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)