تبیین مفهوم، ویژگی ها، پیشامدها و پیامدهای انگیزه شغلی در زمینه پرستاری با رویکرد راجرز: یک مطالعه مروری
ماهیت فعالیت های پرستاری ایجاب می کند که افراد، با انگیزه شغلی و علاقه فراوان وظایف محوله را انجام دهند. مطالعه حاضر با هدف تبیین مفهوم، ویژگی ها، پیشامدها و پیامدهای انگیزه شغلی در زمینه پرستاری با رویکرد راجرز طراحی شد.
در این مطالعه از رویکرد تکاملی راجرز استفاده و کلیدواژه های"انگیزه کاری"، "انگیزه شغلی"، "انگیزش حرفه ای" و "انگیزه پرستاری"در پایگاه داده خارجی و داخلی PubMed، SCOPUS، Science Direct، WILEY، SID و Iranmedex جستجو شد. تحلیل متن مقالات به روش تحلیل درون مایه ای و استقرایی انجام گرفت. در این مطالعه، در مرحله اول تعداد 1403 مقاله بدون حذف همپوشانی جستجو شد. با غربالگری عنوان، چکیده و حذف همپوشانی، 253 مقاله باقی ماند. 205 مقاله دیگر با استفاده از سوالات راهنما حذف شد. از 48 مطالعه باقی مانده در این مرحله، 30 مورد در رشته غیر پرستاری و 18 مورد در رشته پرستاری بود که برای تحلیل انتخاب شد.
ویژگی شغلی پرستاران شامل 8 ویژگی (تمایل برای غلبه بر موانع شغلی، پتانسیل درونی جهت دستیابی به اهداف سازمان، تمایل فرد برای تلاش در جهت اهداف، ابزار خلق محیط کاری مثبت و کارآمد و...) شناسایی شد. پیشامدها شامل 10 پیشامد (استقلال و خودکارامدی شغلی، ارزشمند شمردن مهارت های پرستاران، ارتباط کاری و تیمی موثر، مشارکت پرستار در فرآیند تصمیم گیری، آموزش مداوم در جهت غنی کردن شغل و...) طبقه بندی شد. پیامدهای شغلی نیز شامل 8 پیامد (ارتقاء کیفیت کاری پرستاران، افزایش کیفیت مراقبت از مددجویان، افزایش سطح سلامت افراد و جامعه و...) بود.
ارتقاء انگیزه شغلی پرستاران می تواند باعث بهبود کیفیت کار، افزایش بهره وری، افزایش ایمنی بیمار، افزایش سطح سلامت جامعه، روحیه تیمی خوب، ارتباط تیمی و کاری موثرتر، کاهش فرسودگی شغلی و تمایل پایین تر به ترک شغل شود.