بررسی پیش بینی کننده های تمایل به مراقبت از مبتلایان به کووید- 19 در دانشجویان پرستاری و مامایی بر اساس تئوری رفتار برنامه ریزه شده

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

با وجود چالش های ناشی از کووید-19، آموزش بالینی دانشجویان پرستاری و مامایی تداوم دارد. پیش بینی رفتار دانشجویان در ارایه مراقبت حین بحران ها از جمله همه گیری ها یک عامل تاثیرگذار بر ادامه آموزش بالینی این دانشجویان است. مطالعه حاضر با هدف تعیین پیش بینی کننده ها بر تمایل به مراقبت از مبتلایان به کووید-19 در دانشجویان پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گردید.

روش کار

مطالعه مقطعی حاضر با مشارکت 210 دانشجوی پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران که به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند انجام شد. داده ها با استفاده از ابزار اطلاعات جمعیت شناختی و ابزار تیوری رفتار  برنامه ریزی شده گردآوری شد. پس از گردآوری داده ها، تجزیه و تحلیل با استفاده از نرم افزار SPSS16  در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی انجام شد. سطح معنی داری در این پژوهش  05/0 در نظر گرفته شد.

یافته ها

دانشجویان پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران تمایل بالایی به ارایه مراقبت از مبتلایان به کووید-19 در طی آموزش بالینی خود دارند. میانگین نمره تمایل به مراقبت از مبتلایان به کووید-19 در آنها 08/15±98/ 57 بود. سازه های نگرش نسبت به رفتار، هنجارهای ذهنی و کنترل رفتاری درک شده به ترتیب بیشترین میانگین نمره تمایل به مراقبت از مبتلایان به کوید-19 را داشتند. از میان این متغییرها، متغیر نگرش 51 درصد، هنجار ذهنی 68 درصد و عقاید کنترل 55 درصد از تغییرات تمایل به مراقبت از بیمار مبتلا به کووید-19 توسط دانشجویان را تبیین می کنند.

نتیجه گیری

براساس یافته های مطالعه حاضر هنجارهای ذهنی مهم ترین نقش را در بروز رفتار دانشجویان لذا لازم است در ارایه خدمات در شرایط خاص و حاد مثل پاندمی کووید-19 روی هنجارهای ذهنی دانشجویان تمرکز بیشتری شود. عقاید کنترل و نگرش نیز از دیگر موارد موثر بر تمایل مراقبت به بیماران مبتلا به کووید-19 در میان دانشجویان پرستاری و مامایی است که جهت آموزش این دانشجویان برای ارایه مراقبت به مبتلایان کووید-19 باید مد نظر قرار گیرد.

زبان:
فارسی
صفحات:
16 تا 26
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2566420 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)