واکاوی سیاست های عربستان سعودی در مقابل صدور انقلاب اسلامی ایران با تاکید بر موسم حج (1368-1358)
واکاوی شیوه ها و روش های گسترش انقلاب اسلامی در عربستان سعودی، توسط ایران و اقدامات، شیوه ها و روش های ممانعت از گسترش انقلاب اسلامی، توسط عربستان سعودی محور اصلی این پژوهش است.
روش شناسی پژوهش:
این مقاله به روش توصیفی- تحلیلی با بهره گیری از منابع اصلی و اسناد موجود در مرکز اسناد و تاریخ دیپلماسی وزارت امورخارجه به شکل کتابخانه ای گردآوری شده است.
ایام حج همواره فرصت بسیار مناسبی برای آشنایی دیگر مسلمانان جهان با ماهیت آرمان ها و اهداف انقلاب اسلامی بوده است. از این رو ایرانیان به روش های مختلف به ویژه برگزاری مراسم برایت از مشرکان سعی در انتقال ارزش های انقلاب اسلامی، طی مراسم حج را داشته اند، تا سایر مسلمانان را با آرمان های انقلاب آشنا کنند. اما عربستان سعودی که از سرایت انقلاب اسلامی ایران به این کشور نگران بود، اقدامات و مخالفت های گسترده ای برای جلوگیری از گسترش انقلاب اسلامی انجام داد به نحوی که در دهه نخستین انقلاب اسلامی، روابط ایران و عربستان به تیرگی گرایید.
هرچند کشتار حجاج ایرانی در مکه مهم ترین عامل تاثیرگذار بر روابط دو کشور پس از انقلاب بوده، اما ریشه این حوادث بیش از آنکه ناشی از تفاوت نگرش در فلسفه حج، یا نحوه برگزاری آن باشد ناشی از ترس عربستان از صدور انقلاب اسلامی بوده است که باعث اقدامات و مخالفت های گسترده مذهبی و سیاسی و فرهنگی با ایران شد.
-
آسیب شناسی معرفت شناختی دعا در فرهنگ شیعه
*، محمدعلی ایزدی، حسن سجادی پور
نشریه دعاپژوهی، بهار و تابستان 1401 -
مولفه های جامعه صالح در اندیشه امام موسی صدر
*، سمیرا علمدار علی اکبری
فصلنامه اسلام و مطالعات اجتماعی، پاییز 1401