نیازهای راهنمایی و مشاوره ای دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی سمنان
تغییرات شرایط زندگی در عصر کنونی سبب می شود نیازهای افراد، به ویژه دانشجویان مراکز آموزش عالی، به طور مداوم در حال تغییر باشد. نیازهای متفاوت، راهنمایی و مشاوره متفاوت و متناسب را طلب می کند و بهبود ارایه خدمات مشاوره مناسب به دانشجویان مستلزم انجام نیازسنجی از مشکلات و خواسته های آن ها خواهد بود. در این مطالعه نیازهای مشاوره ای دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی سمنان مورد بررسی قرار گرفته است.
این مطالعه مقطعی طی سال های 1398 تا 1400 روی 598 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی سمنان (244 پسر و 354 دختر از رشته های مختلف) انجام شده است. روش نمونه گیری چند مرحله ای بوده است. ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه سنجش نیازهای راهنمایی و مشاوره دانشجویان مشتمل بر 34 گویه می باشد که نیازهای راهنمایی و مشاورهای دانشجویان را در پنج حیطه شامل: رشد و ارتقای فردی، نیازهای شغلی، نیازهای آموزشی، خانوادگی و ازدواج و نیازهای عاطفی- روانی مورد پرسش قرار می دهد. از دانشجویان خواسته شد که میزان نیازهای خود را به هر یک از این گویه ها در قالب: شدیدا نیاز دارم (4)، تا حدی نیاز دارم (3)، کمی نیاز دارم (2) و نیاز ندارم (1) مشخص نمایند.
نیازهای مشاوره ای شغلی و نیازهای رشد و ارتقاء فردی، نیازهای مشاوره ای ضروری تر دانشجویان بوده است. هم چنین در دو جنس، در دانشجویان مقاطع تحصیلی مختلف، دانشجویان دانشکده های مختلف و نیز دانشجویان مجرد و متاهل نیازهای مشاوره ای این دو حیطه ضروری تر بوده است. مهم ترین نیازهای مشاوره ای حیطه رشد و ارتقاء فردی "روش تمرکز حواس"، در حیطه نیازهای شغلی "آشنایی با فرصت های شغلی"، در حیطه نیازهای آموزشی "روش تنظیم وقت"، در حیطه نیازهای خانوادگی و ازدواج "روش برخورد با مشکلات زندگی" و در حیطه عاطفی- روانی "روش مقابله با استرس زندگی" بوده است.
یافته ها نشان داد که نیازهای مشاوره ای شغلی و نیازهای رشد و ارتقاء فردی، نیازهای مشاوره ای ضروری تر دانشجویان می باشد. لذا برگزاری کارگاه های آموزشی فوق برنامه توسط اساتید مجرب در حوزه های تخصصی نیازها، می تواند این نیازها را پوشش دهد و در کاهش نگرانی های دانشجویان مفید و کاربردی باشد. هم چنین، این کارگاه های آموزشی ضمن کمک به پیشرفت تحصیلی، آن ها را برای ورود پس از فارغ التحصیلی به جامعه و ایفای نقش موثر آماده تر کند.
-
آیا آهن یاری در مراکز بهداشتی تا پایان دوره شیردهی ضروری است؟
ناهید رهبر، کیانا کرمی، *
نشریه کومش، فروردین و اردیبهشت 1403 -
تاثیر قرار گیری موش های سفید بزرگ آزمایشگاهی باردار در محیط غنی بر بهبود اختلالات شناختی و رفتاری ناشی از استرس در زاده های نوجوان
سید علی سیدی نیا، علی بیات، ایلیا اسدی، حسین محسنی، عباسعلی وفایی،، پیمان رئیس عبداللهی، *
نشریه کومش، بهمن و اسفند 1402 -
Medical Causes of Death in Iranian Children Aged 1-59 Months: A Systematic Review and Meta-analysis
Gholamreza Mohammadi, , Shaqayegh Khosravifar, Masoudeh Babakhanian*
Journal of Pediatrics Review, Jul 2024 -
Role of Amygdala-Infralimbic Cortex Circuitry in Glucocorticoid-induced Facilitation of Auditory Fear Memory Extinction
AbbasAli Vafaei, Ali Rashidy-Pour, Parnia Trahomi, Samira Omoumi, Masoomeh Dadkhah*
Basic and Clinical Neuroscience, Mar-Apr 2022