ارزشیابی کیفیت آموزش الکترونیکی نظام آموزش عالی با استفاده از مدل ارزشیابی هلم در دوران پاندومی کرونا
امروزه استفاده از آموزش الکترونیکی در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی دنیا به عنوان یک اولویت راهبردی در نظر گرفته شده است، لذا به منظور بهبود، تضمین کیفیت و استفاده بهینه از ظرفیت های آموزش الکترونیکی ارزشیابی آن ضروری می باشد. در این راستا پژوهش حاضر با هدف ارزشیابی کیفیت آموزش الکترونیکی دانشگاه محقق اردبیلی با استفاده از مدل ارزشیابی هلم صورت گرفته است.
این پژوهش از نظر هدف و ماهیت، کاربردی و از نظر گردآوری داده ها، توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را کلیه دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی 1401-1400 به تعداد 12500 نفر تشکیل دادند که از طریق جدول مورگان، 375 نفر به عنوان نمونه از طریق روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ارزشیابی کیفیت آموزش الکترونیکی مدل مفهومی شش ضلعی هلم اوزکان بود. روایی پرسشنامه از طریق اعتبار محتوا و پایانی آن با ضریب آلفای کرانباخ 0/87 مورد تایید قرار گرفت. داده ها در دو سطح توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف استاندارد) و استنباطی (آزمون t تک نمونه ای و فریدمن) با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج نشان داد که کلیه ابعاد مدل ارزشیابی هلم (کیفیت محتوا، کیفیت سیستم، نگرش آموزش دهنده، نگرش یادگیرنده، کیفیت خدمات و مسایل حمایتی) در دانشگاه وضعیت متوسط به بالا قرار دارند. همچنین نتایج آزمون رتبه بندی فریدمن نشان داد که از بین مولفه های آموزشی الکترونیکی براساس مدل هلم، مولفه کیفیت محتوا با میانگین (4/49) بیشترین تاثیر و مسایل حمایتی با میانگین (1/0) کم ترین تاثیر را برآموزش الکترونیکی دارد.
کیفیت آموزش الکترونیکی دانشگاه محقق اردبیلی براساس میانگین ابعاد مدل ارزشیابی شش ضلعی هلم در سطح متوسط به بالا قرار داشت. با توجه به یافته های پژوهش به مدیران و سیاست گذاران دانشگاه محقق اردبیلی پیشنهاد می شود با بهره گیری از نتایج مدل های ارزشیابی مختلف مسایل و مشکلات این حوزه را برطرف کرده و در راستای تقویت سامانه های آموزش الکترونیکی گام بردارند.
ارزشیابی ، آموزش الکترونیکی ، آموزش عالی ، مدل هلم ، کیفیت
-
اثربخشی آموزش تنظیم هیجان و مهارت حل مسئله بر سازگاری اجتماعی دانش آموزان ناتوان حسی - حرکتی
میر مصطفی سعیدی اردبیلی، سهراب فرج خواه، *
نشریه مطالعات بین رشته ای در آموزش، بهار 1403 -
تبیین فرآیند ادراک مدیران مدارس از سیاست ها: نظریه ای داده بنیاد
محسن نوبخت*، ، مرتضی بازدارقمچی قیه، محمد عظیمی
نشریه رهیافتی نو در مدیریت آموزشی، خرداد و تیر 1403 -
راهکارهای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با رویکرد تحلیل مضمون
عادل زاهد، مهدی معینی کیا، *، سلیم کاظمی
نشریه بصیرت و تربیت اسلامی، بهار 1403 -
دلایل عدم استقرار نظام حکمرانی مبتنی بر مبانی دانشگاه اسلامی در نظام آموزش عالی کشور
احسان پروین*، ، هدا نجف پور
نشریه مطالعات معرفتی در دانشگاه اسلامی، زمستان 1402