تسهیل خودسازماندهی اطلاعات در ذهن و ارتقای سلامت حالت‫ های ذهنی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در یادگیری زبان انگلیسی عمومی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

 سلامت روانی از جمله عوامل موثر در یادگیری می‫باشد و توجه به مولفه های سلامت روانی در تدریس می‫تواند موجب ارتقای کیفیت آموزش شود. تجربه نشان می‫دهد که فراگیران در فرایند یادگیری تحت فشارهای روانی زیادی قرار می‫گیرند که می‫تواند تاثیرات منفی بسزایی بر سلامت روانی و خود سازماندهی مطالب آنها داشته باشد. مطالعه حاضر، در صدد بود تا با بکارگیری روش‫های نوین سیستم انگیزش در آموزش باعث بهبود عوامل موثر بر سلامت روانی و توانایی ذهنی فراگیران شده و با بهبود فرایند تصویرسازی ذهنی و خود سازماندهی مطالب درذهن، سلامت یادگیری را ارتقا بخشد.

روش کار

 تعداد 203 دانشجوی دختر و پسردانشگاه علوم پزشکی اردبیل که واحد زبان عمومی را انتخاب کرده بودند، انتخاب و به دو  گروه هدف (93 نفر) و شاهد (110 نفر) تقسیم شدند. گروه هدف، تمرینات مداخلات ذهنی را در قالب خود سیستم انگیزشی زبان دوم در طول ترم دریافت کرد. از پرسشنامه خودگزارشی برای اندازه گیری میزان تجربه یادگیری زبان به عنوان یکی از اجزای اصلی خود سیستم انگیزشی زبان دوم قبل و بعد از مداخله استفاده شد. در پایان ترم از تعدادی ازدانشجویان منتخب مصاحبه به عمل آمد. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. 

یافته ها

 نتایج بدست آمده نشانگر افزایش معنی دار (02/0=p) میانگین نمرات تجربیات یادگیری در گروه هدف (7/9±2/57)، در مقایسه با گروه شاهد (7/8±5/37) بود، و اینکه میزان دانش زبانی تاثیر معنی داری بر افزایش انگیزش تجربیات یادگیری نداشت. نتایج مصاحبه نشان داد دانشجویان معتقدند که تمرینات مداخلات ذهنی بر افزایش  انگیزش تجربیات یادگیریشان تاثیر بسزایی دارد.

نتیجه گیری

 مداخلات و تمرین‫های ذهنی مناسب باعث افزایش میزان انگیزش تجربیات یادگیری می‫شود که مراحل یادگیری و شکل گیری سالم مطالب یادگرفته شده در ذهن را با چالش کمتر ممکن می‫سازد و سلامت ذهنی و بهداشت روانی یادگیری را بهبود می‫بخشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
103 تا 112
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2612066