تاثیر یک دوره ویبریشن کل بدن بر افسردگی، سروتونین و نوراپی نفرین سرم زنان یائسه با کم کاری تیروئید

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

کم کاری تیرویید به همراه یایسگی اثر مضاعفی بر افسردگی زنان یایسه دارد که فعالیت ورزشی با افزایش میانجی های عصبی منجر به بهبود خلق و خو می شود. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر یک دوره ویبریشن کل بدن بر افسردگی، سروتونین و نوراپی نفرین زنان یایسه با کم کاری تیرویید بود. 

روش شناسی:

در این مطالعه نیمه تجربی 20 زن یایسه با کم کاری تیرویید 46 تا 57 ساله شهرستان خرم آباد انتخاب و به دو گروه 10 نفره: کنترل(C)  و تمرین ویبریشن کل بدن(V) ، تقسیم شدند. گروهV ، این تمرینات را به مدت 12 هفته و سه بار در هفته، با فرکانس 30 تا 50 هرتز،  با دامنه یک تا دو میلی متر با اعمال 20 تا 30 دقیقه ویبریشن 5 تا 15 دقیقه تمرین اندام فوقانی و تحتانی را انجام دادند. در دو مرحله شروع و پایان مطالعه سطح سروتونین و نوراپی نفرین سرم خون با استفاده از روش الایزا، میزان افسردگی با استفاده از پرسشنامه بک، درصد چربی بدن، شاخص توده بدنی و وزن بدن مورد سنجش قرار گرفت. با توجه به طبیعی بودن توزیع داده ها از روش های آماری تی مستقل و کوواریانس، در سطح معناداری 0/05 تجزیه و تحلیل استفاده شد.

یافته ها

12 هفته تمرین ویبریشن کل بدن در گروه V باعث افزایش معنادار سطح سرمی سروتونین (P=0.001)، نوراپی نفرین (P=0.001) و کاهش افسردگی (P=0.018) نسبت به گروه کنترل شد. همچنین کاهش معناداری در میزان درصد چربی بدن (P=0.041)، شاخص توده بدن (P=0.044) و وزن (P=0.047) دیده شد.

نتیجه گیری

به نظر می رسد که تمرینات ویبریشن احتمالا از طریق افزایش میزان سروتونین و نوراپی نفرین سرم موجب کاهش افسردگی زنان یایسه مبتلا به کم کاری تیرویید می شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
40 تا 53
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2614209 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)