عوامل موثر بر افزایش اعتماد عمومی به فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران از منظر مقام معظم رهبری (مدظله العالی)
اعتماد پیش شرط هر تعامل اجتماعی موثر به شمار می رود و می تواند تعامل را از فرو غلتیدن در چاه رفتار نابه هنجار بازدارد و باعث پیدایش آرامش و امنیت روانی شود. هدف از انجام پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر افزایش اعتماد عمومی به فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران از منظر مقام معظم رهبری(مدظله العالی)است.
این پژوهش از لحاظ نوع ،توسعه ای- کاربردی است که با استفاده از روش کیفی و تحلیل مضمون، مضامین مرتبط با اعتماد عمومی از آرا، نظریات و دیدگاه های مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به صورت تمام شمار مضامین طراحی شد. مضامین پایه توسط پژوهشگران پس از مرور دقیق تک تک منابع در محیط پژوهش مطابق با گام های روش تحلیل مضمون کلارک و برون (2006) شناسایی و استخراج که شناسایی مضامین به صورت استقرایی (مبتنی بر داده) و از سمت مضامین پایه به سمت مضمون فراگیر می باشد(از جز به کل) و جهت تعیین ضریب پایایی با تایید نظر متخصصان از روش هولستی استفاده شد که میزان این ضریب 830/0 برآورد گردید.
بر اساس تحلیل 646 کد اولیه، الگوی تحقیق مشتمل بر یک مضمون فراگیر و 7 مضمون سازمان دهنده و 31 مضمون پایه ای است. مضامین سازمان دهنده عبارت است از: عوامل رفتاری، عوامل زمینه ای، عوامل جمعیت شناختی، عدالت رویه ای، عوامل نهادی، عوامل عملکردی و عوامل نگرشی.
در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی، متقابل بودن روابط موجود در لزوم اطمینان و اعتماد پایدار و ارتقای اعتماد عمومی به دستگاه های دولتی علی الخصوص فرماندهی انتظامی، در مضامین به دست آمده کاملا آشکار و واضح است.