تاثیر مکمل گلوتامین بر اجرای برخی فاکتورهای آمادگی جسمانی در کشتی گیران جوان
موفقیت در اجرای فعالیت ورزشی وابسته به فاکتورهای زیادی از جمله وضعیت تغذیه ورزشکاران است بنابراین هدف این مطالعه بررسی تاثیر 4 هفته مصرف گلوتامین بر عوامل مرتبط با آمادگی جسمانی کشتی گیران بود.
روش شناسی:
در این مطالعه تجربی 16 کشتی گیر نوجوان (در دامنه سنی6/1± 85/18) شرکت داشتند که به طور تصادفی به دو گروه کنترل (n =8) و تجربی (n=8) تقسیم شدند . هر دو گروه در تمرینات عادی خود شرکت داشتند، سپس گروه تجربی مکمل گلوتامین و گروه کنترل، دارونما (مالتو دکسترین) را طی 4 هفته دریافت نمودند. قبل و بعد از پروتکل پژوهشی شاخص های مرتبط با آمادگی جسمانی (قدرت، حداکثر اکسیژن مصرفی و سرعت) ارزیابی شد. در ادامه اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون t مستقل و سطح معنی داری p≤0/05 و نرم افزار آماری Spss ارزیابی شد.
یافته ها نشان داد که قدرت عضلات پایین تنه و بالاتنه (04/0=p)، همچنین توان هوازی بیشینه (001/0=p) کشتی گیران گروه تجربی نسبت به گروه کنترل به طور معناداری بالاتر بود. اما تفاوت معنی داری(4/0=p) در سرعت دو گروه مشاهده نشد .
به نظر می رسد مصرف مکمل اسید آمینه گلوتامین بر اجرای فعالیت های بدنی تاثیر دارد و باعث بهبود اجرای قدرت و حداکثر اکسیژن مصرفی می شود.