شکایات اصلی مادران بعد از جراحی سزارین با بی حسی نخاعی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

ارزیابی رضایت مادران از بی حسی نخاعی به منظور تعیین تغییرات مورد نیاز برای بهبود کیفیت کلی ارایه مراقبت های بهداشتی به بیمار مهم است. این مطالعه با هدف بررسی شکایات عمده مادران بعد از عمل جراحی سزارین با بی حسی نخاعی انجام شد.

مواد و روش ها

این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی زنان باردار تحت جراحی سزارین با بی حسی نخاعی در سال 1401 در بیمارستان الزهرا (س) رشت انجام گرفت. ابتدا هدف و نحوه انجام تحقیق برای بیماران تشریح شد و فرم رضایت آگاهانه اخذ شد. سپس چک لیستی که حاوی مشخصات دموگرافیک و شکایات بیمار از بی حسی نخاعی بود ثبت گردید. داده های جمع آوری شده وارد نرم افزار SPSS 19 شده و توسط آماره های توصیفی میانگین، انحراف معیار و فراوانی مورد بررسی قرار گرفتند. سطح معنی داری برای آزمون ها کمتر از 05/0در نظر گرفته شد.

یافته ها

نتایج این مطالعه نشان داد از مجموع 239 مادر باردار مورد بررسی 92 نفر (5/38%) مورد شکایاتی را بعد از پروسه ذکر نمودند. در حالیکه عمده مادران باردار (147 نفر، 5/61%) شکایتی نداشتند. تهوع- استفراغ (7/37%)، لرز (9/23%) و سوزن زدن های مکرر (7/16%) عمده ترین شکایات ثبت شده توسط مادران بود. بر اساس نتایج این مطالعه هیچگونه ارتباط آماری معنی-داری بین وجود شکایت از بی حسی نخاعی و متغیرهای سن، تحصیلات مادر، وضعیت اشتغال، محل سکونت، تعداد بارداری، BMI، سن ختم بارداری و سابقه بی حسی نخاعی دیده نشد (همگی 05/0 < P).

نتیجه گیری

زنان بارداری که تحت جراحی سزارین با بی حسی نخاعی در این مرکز قرار گرفتند، شکایات محدود و قابل پیشگیری از این پروسه را گزارش نمودند. عوارض ذکر شده منجر به آسیب ماندگار و جدی در مادران نشد و اغلب بدون پیامد ناگوار با مداخلات معمول درمانی کنترل گردیدند.

زبان:
فارسی
صفحات:
14 تا 24
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2681993 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)