تدوین استراتژی های ساماندهی و طراحی محیط و منظر لندفیل با رویکرد اکولوژیک(مطالعه موردی: لندفیل حاشیه رودخانه تلار قائمشهر)
افزایش جمعیت و توسعه شهرنشینی از یک سو و توسعه صنعتی همراه با ترویج فرهنگ مصرف گرایی خود از سوی دیگر، به تولید بیش از حد مواد زاید جامد و پسماندها و در نتیجه ایجاد لندفیل ها در نواحی شهری و طبیعی، و انتشار گسترده انواع آلودگی های تهدیدکننده سلامت انسان و تخریب محیط زیست منجر شده است. از این رو نیاز به ساماندهی طرح های توسعه ای و کاهش روند آلوده سازی محیط زیست در قالب طراحی های سازگار با محیط زیست احساس می شود. رویکرد طراحی اکولوژیک به عنوان بستری برای کاهش تخریبات زیست محیطی، و انطباق مدیریت پسماندهای جامد شهری با فرآیندهای طبیعی و اکوسیستمی بطور فزاینده ای در حال گسترش است. هدف از این پژوهش شناخت، تحلیل و طراحی محیط و منظر لندفیل یا سایت دفن بهداشتی به منظور ساماندهی و به حداقل رساندن آسیب های ناشی از پسماندهای شهری به محیط زیست، اکوسیستم و فرایند های طبیعی می باشد تا حداکثر آسایش را برای افراد فراهم آورد. در این پژوهش در ارتباط با لندفیل تلار قائم شهر، ابتدا اثرات منفی لندفیل ها بر محیط درونی و پیرامونی آنها مورد بررسی قرار گرفت. سپس با شناخت و آنالیز نمونه مورد مطالعه به ارائه اصول و استراتژی هایی برای طراحی محیطی لندفیل قائم شهر پرداخته شد و در نهایت راه حل ها و اقدامات طراحی اکولوژیک جهت طراحی موثر و همگام لندفیل با طبیعت قائم شهر ارائه گردید.
-
بهسازی محیطی شبکه اکولوژیک در بافت فرسوده شهری با استفاده از متریک های سیمای سرزمین(منظر)، مورد پژوهی منطقه 9 شهرداری تهران
، معصومه محسنی فرد ناغانی*
مجله پژوهشهای محیط زیست، بهار و تابستان 1402 -
تحلیل اصول و ویژگی های کلیدی راه حل های طبیعت بنیان در ارتباط با سبزسازی شهری مرور سیستماتیک
پریچهر صابونچی، *، حشمت الله متدین
نشریه باغ نظر، تیر 1402