مقایسه سبکهای هویتی و سبکهای دلبستگی در نوجوانان بزهکار و غیر بزهکار شهر قم
اختلالات یادگیری از جمله مشکلات شایع در کودکان است که عدم تشخیص و درمان به موقع آن آسیب جدی به زندگی حال و آینده کودک وارد می کند. این پژوهش با هدف اثربخشی درمان یکپارچه حسی-حرکتی بر خودپنداره و احساس تنهایی در دانش آموزان دختر پایه ششم دارای اختلال یادگیری شهرستان جهرم انجام شد.
روش شناسی پژوهش:
پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با دو گروه آزمایش و کنترل بود. جامعه آماری شامل تمامی دانشآموزان دختر پایه ششم ابتدایی شهرستان جم در سال 1401 بود، که با روش نمونه گیری در دسترس تعداد 30 نفر انتخاب و در دو گروه مساوی 15 نفری جایگزین شدند. درمان یکپارچگی حسی-حرکتی طی 8 جلسه به صورت گروهی و هر هفته یک جلسه برای گروه آزمایش اعمال شد. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه خودپنداره (ساراسوت، 1999) و پرسشنامه احساس تنهایی (راسل و همکاران، 1980) استفاده شد. داده ها با روشهای آمار توصیفی، آزمون پیش فرضهای آماری و تحلیل کوواریانس با نرم افزار آماری SPSS-26 تحلیل شد.
یافته ها:
نتایج نشان داد درمان درمان یکپارچه حسی-حرکتی بر افزایش خودپنداره (54/38=F، 014/0=P، 607/0=η) و کاهش دشواری در تنظیم هیجان (79/28=F، 013/0=P، 625/0=η) آزمودنیهای گروه آزمایش در مرحله پس آزمون اثربخش بوده است (05/0>P).
نتیجه گیری:
با توجه به نتایج میتوان گفت تمرینات یکپارچگی حسی-حرکتی بر بهبود سازه های شناختی-رفتاری در دانشآموزان مبتلا به اختلال یادگیری موثر است و درمانگران و مشاوران مدارس میتوانند جهت بهبود عملکرد روانی-اجتماعی این کودکان از تمرینات یکپارچگی حسی-حرکتی استفاده نمایند.
-
Investigation of the Effects of Maternal Nutrition during Pregnancy on Cognitive Functions of Toddlers: A Systematic Review
Fatemeh Jalali Chimeh, *, Saeed Ghavi, Rangin Fatahnia
International Journal of Preventive Medicine, Mar 2024 -
بررسی تغییرات بهزیستی در خلال مداخله شناختی مبتنی بر حضور ذهن(MBCT) در یک نمونه غیر بالینی: یک مطالعه فرایندی
*، سهیلا قمیان
نشریه اصول بهداشت روانی،