تاثیر سبک های دلبستگی با نقش میانجی صمیمیت زناشوئی بر خشنودی زناشوئی
خانواده به عنوان یک نهاد اجتماعی با عملکرد چندگانه خود جوابگوی بسیاری از نیازهای عاطفی و اجتماعی مطلوب است. این مطالعه با هدف بررسی خشنودی زناشوئی بر اساس سبک های دلبستگی با واسطه گری صمیمیت زناشوئی زوجین انجام شده است.
پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش اجرا همبستگی (تحلیل مسیر) بود. جامعه پژوهش شامل کلیه زنان و مردان متاهل مراجعه کننده به کلینک خانواده و کلینیک تخصصی بیمارستان قدس سنندج بودند. حجم نمونه، با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس به تعداد 500 نفر در نظر گرفته شد. داده ها توسط پرسشنامه جمع آوری شد.
نتایج به دست آمده نشان داد که سبک دلبستگی ایمن، اجتنابی، دوسوگرا بر صمیمیت زناشویی تاثیر داشت. همچنین صمیمیت بر خشنودی زناشویی تاثیر مثبت و مستقیم داشت. سایر نتایج به دست آمده حاکی از آن بود که سبک دلبستگی ایمن، اجتنابی و دوسوگرا بر خشنودی زناشویی تاثیر ندارد. اما سبک دلبستگی ایمن بر صمیمت زناشویی اثر مثبت؛ سبک دلبستگی اجتنابی و دوسوگرا بر صمیمت زناشویی اثر منفیداشت.
سبک های دلبستگی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر صمیمت و خشنودی زناشویی بوده و ضروری است به این متغیر جهت ارتقاء کیفیت روابط زوجین توجه شود.
-
اثربخشی الگوی سازگاری زناشویی مبتنی بر ابعاد هوش بر هوش اخلاقی زوجین سازگار و ناسازگار شهر کرمانشاه
صدریه ندری، *، حسن امیری
فصلنامه علوم روانشناختی، تیر 1403 -
مقایسه اثربخشی زوج درمانی به شیوه سایکودرام و شیوه رفتاری تلفیقی بر بهبود سازگاری متقابل در زوجین شهر تهران 1398
پریا مژگانی، *، حمزه احمدیان، یحیی یاراحمدی
فصلنامه مددکاری اجتماعی، زمستان 1402