بررسی اثربخشی تقویت حافظه فعال بر بهبود مهارت خواندن در دانش آموزان نارساخوان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

نارساخوانی رشدی یک اختلال عصبی- تکاملی است که با مشکلاتی در خواندن و آگاهی واجی مشخص می شود. با در نظر گرفتن ارتباط قوی حافظه فعال با مهارت خواندن و سایر مهارت های شناختی سطح بالا، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی اثربخشی تقویت حافظه فعال بر بهبود مهارت خواندن در دانش آموزان نارساخوان انجام شد.

مواد و روش ها

این پژوهش از نوع پیش آزمون - پس آزمون بود و بر روی 30 دانش آموز نارساخوان 7 تا 9 ساله پایه دوم و سوم مقطع ابتدایی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 15 نفر؛ 7 دختر و 8 پسر) انجام شد. جهت ارزیابی مهارت های شناختی و زبانی از آزمون های هوش وکسلر 4، خواندن و نارساخوانی نما، آگاهی واج شناختی، فراخنای ارقام حافظه و بلوک های کرسی سینا استفاده شد. تقویت حافظه فعال طی 10 جلسه و با استفاده از نرم افزار تقویت حافظه فعال سینا و تکالیف قلم - کاغذی برای گروه آزمایش انجام گردید.

یافته ها

یافته های این پژوهش تفاوت معنی داری را بین میانگین نمره های پس آزمون فراخنای ارقام و بلوک های کرسی در گروه آزمایش نشان داد (05/0>P). افزایش میانگین نمرات آزمون خواندن ناکلمه و آزمون آگاهی واج شناسی پس از مداخله تفاوت معنی داری بین دو گروه آزمایش و کنترل در پیش آزمون و پس آزمون نشان داد (001/0>P).

نتیجه گیری

یافته ها نشان داد بعد از آموزش حافظه فعال توانایی نگهداری اطلاعات کلامی و دیداری - فضایی این کارکرد افزایش یافت و از طریق انتقال نزدیک اثرات آموزش، آگاهی واجی را افزایش داده و توانایی خواندن دانش آموزان نارساخوان را بهبود بخشید.

زبان:
فارسی
صفحات:
518 تا 526
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2722145 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)