آموزش حقوق بشر برای پلیس
مسئله اصلی این مقاله این است که آموزش حقوق بشر برای پلیس از چه طریق و با چه محتوایی می تواند در عملکرد نیروهای پلیس و تضمین حقوق شهروندان موثر باشد؟ در این مقاله آموزش هدفمند و محتوای متناسب با عملکرد پلیس و بهره گرفتن از مدل های رایج آموزش حقوق بشر در جریان آموزش بررسی شده است.
این تحقیق از نظر هدف کاربردی و با روش توصیفی-تحلیلی انجام شده است.
آموزش حقوق بشر با تصویب اعلامیه جهانی و دیگر اسناد حقوق بشری بسیار مورد توجه قرار گرفت. تلاشی پیگیر، مستمر و هدفمند لازم بود تا اهدافی که در اعلامیه جهانی و دیگر اسناد به عنوان آمال مشترک بشریت شناخته شده بودند، به منصه ظهور برسند. رسیدن به این آمال نیازمند ابزارهایی است که یکی از مهم ترین آن ها آموزش حقوق بشر است. این مقاله ضمن تاکید بر اهمیت و ضرورت آموزش حقوق بشر برای پلیس بیشتر به محتوا و روش های آموزشی پرداخته است. در دوره های آموزشی برای پلیس، آموزش اصول کلی حقوق بشر در ابتدا لازم و ضروری است، پلیس با توجه به جایگاه خود در اجتماع و ارتباط وظایف او با امنیت و آزادی های شهروندان، نیازمند آموزش هایی درزمینه ی امنیت، حقوق، آزادی ها، وظایف و عملکرد های پلیسی است تا تعادلی میان امنیت و آزادی شهروندان فراهم آید. آموزش حقوق بشر در حوزه های مذکور با توجه به یک فرض احتمالی مطلوب امکان کاهش موارد نقض حقوق شهروندان را فراهم می کند و آموزش حقوق بشر به مثابه ابزاری برای پیشگیری از موارد نقض حقوق بشر عمل می کند.
در آموزش حقوق بشر برای پلیس انتخاب محتوا، روش و تکنیک های آموزشی بسیار مهم است، روش ها و تکنیک های مشارکتی با محوریت یادگیرندگان یکی از مطلوب ترین روش ها در آموزش حقوق بشر است.