تاثیر قرار گیری موش های سفید بزرگ آزمایشگاهی باردار در محیط غنی بر بهبود اختلالات شناختی و رفتاری ناشی از استرس در زاده های نوجوان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

مطالعات متعددی نشان داده اند که قرار گرفتن در محیط غنی عوارض استرس مزمن را کاهش می دهد.

هدف

این مطالعه اثر محیط غنی مادران بر اختلالات شناختی-رفتاری ناشی از محیط استرس زا در رت را بررسی می کند.

مواد و روش ها:

 پس از رویت پاگ واژینال و اطمینان از بارداری، 16 موش مادر به دو گروه کنترل و محیط غنی تقسیم شدند. زاده های هر مادر به دو گروه نر و ماده و دوباره هر گروه به دو گروه استرس و غیراسترس تقسیم شدند. گروه های استرسی از روز 30 پس از تولد (نوجوانی)، روزانه 6 ساعت به مدت 21 روز تحت استرس با مقید کننده قرار گرفتند. سپس سطح کورتیکوسترون سرم سنجیده و آزمون های رفتاری انجام شد.

نتایج

استرس بی حرکتی سبب افزایش غلظت کورتیکوسترون سرم گردید (05 / P-value >0). در ماز به علاوه ای شکل مرتفع، مدت زمان حضور و تعداد دفعات ورود به بازوی باز و در تست جعبه ی تاریک و روشن، زمان تاخیر ورود به ناحیه تاریک و حضور در ناحیه روشن در زاده های هر دو جنس محیط غنی-استرسی افزایش یافت (05 / P-value > 0). در تست شنای اجباری زمان بی حرکتی در زاده های هر دو جنس گروه محیط غنی-استرسی نسبت به گروه استاندارد-استرسی کاهش یافته بود (05 / 0 P-value >). در تست شاتل باکس زمان تاخیر ورود به ناحیه تاریک و کل زمان حضور در ناحیه روشن در زاده های هر دو جنس گروه محیط غنی-استرسی نسبت به استاندارد-استرسی افزایش یافته بود (01 / P-value > 0). در آزمون شناخت اشیا جدید زمان حضور در کنار شی جدید در زاده های هر دو جنس محیط غنی-استرسی نسبت به استاندارد-استرسی افزایش یافته بود .(P-value > 0/01)

نتیجه گیری

قرارگرفتن مادران در محیط غنی در طی بارداری موجب کاهش اختالات شبه اضطرابی-افسردگی و نقایص شناختی ناشی از استرس در فرزندان نوجوان می شود.

زبان:
فارسی
در صفحه:
4
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2794556 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)