تاثیر گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کیفیت زندگی و عواطف بیماران مبتلا به صرع
صرع، یک بیماری مزمن ناشی از اختلال در عملکرد مغز است که تجربه هر باره این بیماری تاثیر عمیقی بر روی مبتلایان می گذارد. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد (Acceptance and Commitment Therapy) ACT بر روی کیفیت زندگی و عواطف بیماران مبتلا به صرع بود.
روش مطالعه نیمه آزمایشی، از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه است. نمونه شامل 33 نفر (16 نفر گروه آزمایش و 17 نفر گروه شاهد) که به شیوه ی نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. مداخله در 9 جلسه برای گروه آزمایش ارائه شد. گروه شاهد، مداخله ای دریافت نکردند و در لیست انتظار دریافت درمان قرار گرفتند. داده های به دست آمده با استفاده از پرسشنامه ی اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه ی کیفیت زندگی بیماران مبتلاء به صرع (P-31-QOLIE) و پرسشنامه ی عواطف مثبت و منفی (PANAS) جمع آوری شده و با روش تحلیل کوواریانس مورد تحلیل قرار گرفت.
نتایج نشان می دهد، بین دو گروه آزمایش و گواه تحت تاثیر ACT از نظر کیفیت زندگی (0/001 = P) و عواطف منفی (0/004 = P) تفاوت معنی داری وجود دارد این در حالی است که بین دو گروه در متغیر عواطف مثبت تفاوت معنی داری وجود نداشت (0/573 = P).
بر اساس یافته های این مطالعه، ACT یک روش درمان غیرتهاجمی و اثربخش است که می توان در کنار مداخلات دارویی برای ارتقاء کیفیت زندگی و کاهش عواطف منفی بیماران مبتلا به صرع استفاده نمود.
-
Childhood maltreatment and vulnerability to substance use disorders: The mediating role of psychological security
Behzad Shalchi,, Maryam Nosrati Beighzadeh, Ali Reza Shafiee-Kandjani *, Hassan Shahrokhi, Behnaz Hoseinzadeh Khanmiri
Health Promotion Perspectives, Jul 2024 -
تصمیم گیری و توجه در زنان مبتلا به اختلال افسردگی پس از زایمان و همتایان سالم
بهزاد شالچی، رقیه بحری*، فاطمه رنجبر، کندجانی
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، هفته چهارم اردیبهشت 1403