تاثیر گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کیفیت زندگی و عواطف بیماران مبتلا به صرع

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

صرع، یک بیماری مزمن ناشی از اختلال در عملکرد مغز است که تجربه هر باره این بیماری تاثیر عمیقی بر روی مبتلایان می گذارد. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد (Acceptance and Commitment Therapy) ACT بر روی کیفیت زندگی و عواطف بیماران مبتلا به صرع بود.

روش ها

روش مطالعه نیمه آزمایشی، از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه است. نمونه شامل 33 نفر (16 نفر گروه آزمایش و 17 نفر گروه شاهد) که به شیوه ی نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. مداخله در 9 جلسه برای گروه آزمایش ارائه شد. گروه شاهد، مداخله ای دریافت نکردند و در لیست انتظار دریافت درمان قرار گرفتند. داده های به دست آمده با استفاده از پرسشنامه ی اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه ی کیفیت زندگی بیماران مبتلاء به صرع (P-31-QOLIE) و پرسشنامه ی عواطف مثبت و منفی (PANAS) جمع آوری شده و با روش تحلیل کوواریانس مورد تحلیل قرار گرفت.

یافته ها

نتایج نشان می دهد، بین دو گروه آزمایش و گواه تحت تاثیر ACT از نظر کیفیت زندگی (0/001 = P) و عواطف منفی (0/004 = P) تفاوت معنی داری وجود دارد این در حالی است که بین دو گروه در متغیر عواطف مثبت تفاوت معنی داری وجود نداشت (0/573 = P).

نتیجه گیری

بر اساس یافته های این مطالعه، ACT یک روش درمان غیرتهاجمی و اثربخش است که می توان در کنار مداخلات دارویی برای ارتقاء کیفیت زندگی و کاهش عواطف منفی بیماران مبتلا به صرع استفاده نمود.

زبان:
فارسی
صفحات:
831 تا 838
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2800555 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)