رواسازی و اعتباریابی نسخه فارسی مقیاس هیجان حسرت در سالمندان ایرانی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه
سالمندی دوره ای است که افراد با مرور گذشته خود در پی پیدا کردن موفقیت ها و ناکامی های خود هستند و همین موضوع منجر به تجربه هیجان حسرت در سالمندان می شود. پژوهش حاضر با هدف رواسازی و اعتباریابی نسخه فارسی مقیاس هیجان حسرت در سالمندان ایرانی انجام شد.
مواد و روش ها
روش پژوهش توصیفی از نوع ارزشیابی و جامعه آماری شامل سالمندان مرد و زن شهر تهران در سال 1402 بود که 293 نفر از آنان به روش نمونه گیری در دسترس و آنلاین انتخاب شدند و چک لیست جمعیت شناختی، پرسشنامه های حسرت، پریشانی روان شناختی و بهزیستی روان شناختی را تکمیل کردند. ویژگی های روان سنجی مقیاس حسرت از طریق آزمون تحلیل عامل تاییدی و ضریب آلفای کرونباخ در نرم افزار SPSS نسخه 24 و R نسخه 4/1 تحلیل شد.
یافته ها
روایی محتوایی گویه های پرسشنامه از نظر کیفی مطلوب تشخیص داده شد. نتایج تحلیل عاملی، بیانگر وجود یک ساختار تک عاملی برای مقیاس حسرت بود. میزان ریشه میانگین مجذور خطای تقریب (RMSEA) مدل برابر با 0/07 و شاخص ریشه میانگین مجذور باقیمانده استاندارد (SRMR) برابر با 0/04 بود که نشانگر مناسب بودن مدل است. مقادیر محاسبه شده سایر شاخص های نیکویی برازش (GFI)، برازش تطبیقی (CFI)، برازش هنجارشده (NFI)، برازش هنجارنشده (NNFI) و برازش رشدی (IFI) به ترتیب 0/99، 0/96، 0/94، 0/86 و 0/96 بود که بر قابل قبول بودن مدل به دست آمده دلالت داشت. همچنین ضریب آلفای کرونباخ 0/81 به دست آمد.
نتیجه گیری
یافته ها بیانگر روایی سازه ای و پایایی قابل قبول مقیاس هیجان حسرت در سالمندان ایرانی است و ساختار تک عاملی این مقیاس می تواند به منظور تشخیص هیجان حسرت در سالمندان ایرانی کمک کند.
زبان:
فارسی
صفحات:
480 تا 491
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2805165 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)