مفهوم سازی زیست بوم کارآفرینی در آموزش عالی ایران
پژوهش حاضر باهدف مفهوم سازی زیست بوم کارآفرینی در آموزش عالی ایران صورت گرفته تا یک چارچوب جامع و نظام مند را در قالب عوامل موثر بر کارآفرینی آموزش عالی ارائه دهد.
این پژوهش ازنظر هدف کاربردی و با روش کیفی فراترکیب انجام شده است. جامعه و حجم موردمطالعه پژوهش، کلیه منابع داخلی و خارجی مرتبط با موضوع زیست بوم کارآفرینی در آموزش عالی است که در بازه زمانی (1403-1394 و 2024-2015) می باشد. در این راستا 230 مقاله مورد ارزیابی قرار گرفت و درنهایت 40 مقاله به صورت هدفمند انتخاب و اعتبار آن از طریق آزمون کاپای کوهن تایید گردید.
در این پژوهش عوامل موثر بر زیست بوم کارآفرینی در آموزش عالی با روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی در قالب 109 مفهوم کلیدی، 23 مقوله ی ثانویه و 8 مقوله ی اولیه به دست آمد. نتایج نشان می دهد سیاست گذاری آموزش عالی، عوامل فرهنگی و اجتماعی، سرمایه ی انسانی، بازار آموزش عالی، حمایت و پشتیبانی، تامین مالی آموزش عالی، برنامه های استراتژیک کارآفرینی و عوامل ارتباطی و تعاملات از مقوله های اولیه و اصلی موثر بر کارآفرینی در آموزش عالی می باشند و درنهایت الگوی تلفیقی زیست بوم کارآفرینی در آموزش عالی تدوین شد.
این پژوهش درک عمیق و نگاه کلی گرایانه از عوامل موثر بر کارآفرینی در آموزش عالی در قالب یک الگو ارائه می دهد که می تواند بینش جدید و ارزشمندی را برای توسعه زیست بوم کارآفرینی آموزش عالی باشد و گاهی به عنوان پیش شرط برای راهبردهای خوشه ای، نظام های نوآوری و اقتصاد دانش بنیان در سیاست های رقابت پذیری ملی در حوزه آموزش عالی استفاده شود.
-
Exploring the Mindset of Doctoral Candidates at the University of Tehran: An Analysis from a Causal Layer Perspective
Ahmad Keykha *, Mohammadmahdi Mohamadi, , Fereshteh Ghaemi
Iranian Journal of Management Studies, Winter 2025 -
تبیین نقش سبک رهبری تیم های کارآفرینی بر خلاقیت تیم با میانجی گری انگیزه ی درون تیمی
*، مسعود سلمانی بیدگلی
نشریه پژوهش های کارآفرینی و نوآوری، پاییز 1403 -
شناسایی مولفه هایمولفه های پیچیدگی و سوگیری های شناختی مرتبط با تصمیمات مالی کارآفرینان دانشگاهی با رویکرد پژوهش کیفی نظریهه داده بنیاد
محمدمهدی بابائی، میترا عزتی*، حسن محجوب عشرت آبادی،
مجله پژوهش های کاربردی روانشناختی، پاییز 1403 -
تعیین کننده های قصد استفاده مداوم از سیستم های اقتصاد اشتراکی(مورد مطالعه: تاکسی های اینترنتی)
هدیه سلطانیه، علی بدیع زاده*،
فصلنامه مدیریت توسعه فناوری، تابستان 1402 -
بررسی تاثیر شاخص کمیت آموزش بر نرخ بیکاری
میرحسین موسوی، *، نسیم سیداحمدی، علی شمس
نشریه رویکردهای نوین در علوم مدیریت، زمستان 1400