نقش مشارکت نوجوانان روستایی در ارتقاء شاخص توالت بهداشتی

چکیده:
سابقه و هدف
جمع آوری و دفع صحیح و بهداشتی فضولات نیز مانند تامین آب پاکیزه، از اولویت های یک برنامه بهسازی محیط است. این در حالی است که هنوز هم بیشتر ساکنان بعضی از مناطق روستیای در کشورهای رو به توسعه حتی از ساده ترین شرایط بهداشتی در این زمینه محرومند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مشارکت نوجوانان بر میزان درصد خانوارهای روستایی که قبل و بعد از مداخله دارای توالت بهداشتی هستند، انجام گرفت.
مواد و روش ها
مطالعه بصورت نیمه تجربی بر روی کلیه نوجوانان روستای رستم آباد از توابع شهرستان بویین زهرا که 102 خانوار را تحت پوشش قرار می دادند، انجام شد. ابتدا جلسات آموزشی بر اساس هدف تحقیق برای نوجوانان، برگزار گردید. سپس هر یک از آنان، آموزش و کنترل چند خانواده روستایی را بر عهده گرفتند و تفاوت حاصله پس از بررسی و مقایسه میزان درصد خانوارهای روستایی که قبل و بعد از مشارکت نوجوانان، دارای توالت بهداشتی بودند، مورد مطالعه قرار گرفت.
یافته ها
یافته های مطالعه نشان داد که میانگین وضعیت توالت بهداشتی در خانوارهای مورد مطالعه از 9.6±2 قبل از مداخله به 12.5±1.7 بعد از مداخله رسیده که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (P<0.0001). این میزان در ارزیابی دو ماه بعد نیز به 12.7±1.5 رسید. این اختلاف نیز از نظر آماری معنی دار بود (P<0.0001).
نتیجه گیری
نتایج حاصل بیانگر آن است که مشارکت نوجوانان بر ارتقا شاخص توالت بهداشتی روستا تاثیر مثبت داشته است، لذا تشویق نوجوانان به مشارکت در فعالیت های مربوط به بهداشت محیط به عنوان یک راهکار عملی برای ارتقا شاخص های بهداشتی توسط روستاییان، پیشنهاد می گردد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
43
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p424152