ارزیابی چرخش محیطی انتروویروس های غیر پولیویی در فاضلاب و آب های سطحی استان سیستان و بلوچستان در رده های کشت سلولی RD و Hep-2به صورت مستقیم و با استفاده از دو روش تغلیظ Pellet و Two-phase

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
انتروویروس ها از مهمترین ویروس های روده ای هستند و طیف وسیعی از بیماری ها مانند مننژیت فلج شل حاد (AFP) میوکاردیت ورم ملتحمه عفونت نوزادان و گاهی دیابت را در انسان ایجاد می کنند. چرخش انتروویروس های غیرپولیویی در جمعیت به سهولت از طریق فاضلاب صورت می گیرد. بعد از ریشه کنی فلج اطفال این ویروس ها شاخص مناسبی جهت پایش محیطی و ارزیابی موفقیت آمیز بودن روش جداسازی و تغلیظ ویروس از نمونه های آب و فاضلاب می باشند. هدف از این پژوهش جداسازی و تعیین تیپ انتروویروس های غیرپولیویی از نمونه های فاضلاب و تعیین توزیع و چرخش محیطی آنها در استان سیستان و بلوچستان می باشد.
مواد و روش ها
86 نمونه از 8 محل در استان سیستان و بلوچستان به روش Grab sample در چهار فصل تهیه و به صورت مستقیم و با دو روش تغلیظ: Two-phase و Pellet، انتروویروس های غیرپولیویی در رده های سلولی RD و Hep-2جداسازی و سپس ویروس های جدا شده با روش میکرونوترالیزاسیون شناسایی گردید.
یافته ها
از مجموع نمونه های مورد بررسی با روش مستقیم Pellet و Two-phase به ترتیب: 12.79%، 36.05% و 51.16% انتروویروس غیرپولیویی جداسازی شد. بیشترین فراوانی انتروویروس های غیرپولیویی جدا شده مربوط به E4 (20%) کوکساکی B (16.36%) و E11 (14.55%) بود.
نتیجه گیری
نتایج این پژوهش تاییدی بر کفایت روش پیشنهاد شده Pellet و صحت پایش محیطی ویروس پولیو در استان سیستان و بلوچستان می باشد. در پایان، بررسی ارتباط بیماری های ناشی از انتروویروس های غیرپولیویی با چرخش محیطی این ویروس ها در نقاط مختلف کشور پیشنهاد می گردد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
6
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p433233