اثر آزلائیک اسید 5% و مینوکسیدیل 5% در کاهش ناحیه نکروتیک فلاپ های پوستی در موش صحرایی
نویسنده:
چکیده:
زمینه و هدف
آسیب ناشی از ایسکمی خسارتهای زیادی را در درمان بیماری های پوستی مانند جراحی هایی که بر روی فلاپ های پوستی انجام میشود، ایجاد میکند. مطالعه ی حاضر برای بررسی دو دارویی که در درمان بیماری های پوستی دارای کاربرد میباشند، در درمان آسیب ناشی از ایسکمی صورت گرفت.روش اجرا: 56 موش صحرایی در 4 گروه قرار گرفتند: در دو گروه قبل از برداشتن فلاپ، مینوکسیدیل 5% و آزلائیک اسید 5% به صورت موضعی بر روی ناحیه به کار برده شد. در تعدادی از موشهای صحرایی که با مینوکسیدیل درمان شدند، از مهارکننده ی کانالهای KATP (گلی بن کلامید 3/0 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم، داخل صفاقی) و در تعدادی از موشها که با آزلائیک اسید 5% درمان شدند، از مهارکننده ی L-NAME)Nitrous Oxide، بیست میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، داخل صفاقی) استفاده شد. 7 روز بعد از عمل میزان نکروز فلاپ پوستی محاسبه گردید.
یافته ها
درمان با آزلائیک اسید یا مینوکسیدیل موضعی ناحیه نکروتیک را به شکل معنی داری به ترتیب 42% (05/0>P) یا 34% (01/0>P) کاهش داد. ترکیب آزلائیک اسید با مینوکسیدیل اثرات خیلی قویتری را در کاهش ناحیه نکروتیک ایجاد کرد (26% ناحیه نکروتیک، 001/0>P). گلی بن کلامید اثرات محافظتی مینوکسیدیل (05/0>P) و L-NAME اثرات محافظتی آزلائیک اسید (05/0>P) را از بین برد. درمان با گلیبنکلامید یا L-NAME اثرات محافظتی درمان ترکیبی را از بین بردند.نتیجه گیری
مطالعه ی حاضر نشان دهنده ی نقش کانالهای KATP در مسیر مینوکسیدیل و نیتریک اکسید در مسیر محافظتی ناشی از آزلائیک اسید بود. به نظر میرسد که Overlap بین این مسیرها وجود داشته باشد.کلیدواژگان:
مینوکسیدیل ، آزلائیک اسید ، ایسکمی ، گلی بن گلامید ، L ، Name ، فلاپ پوستی
زبان:
فارسی
انتشار در:
در صفحه:
78
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p756505