اثر استازولامید بر توان زیستی سلول های سرطان سینه در رده سلولی T-47D

نویسنده:
پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
در این مقاله به بررسی اثر بازدارندگی استازولامید در رشد و تکثیر رده ای از سلول های سرطان سینه (T-47D) پرداخته شده است.
روش بررسی
در این مطالعه، ظهور علائم ریخت شناسی ویژه آپاپتوزیس به وسیله میکروسکوپ فلوئورسانس پس از رنگ آمیزی با Annexin-PI بررسی گردید. تحقیقات فلوسایتومتری برای بررسی میزان و نوع مرگ سلولی، همچنین مطالعه چرخه سلولی با بهره گیری از رنگ DAPI صورت گرفت. میزان فعالیت کاسپاز-3 و نیز الگوی DNA Laddering در سلول های تیمارشده تعیین و با نمونه شاهد مقایسه گردید. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آزمون واریانس یک طرفه صورت گرفت و مقایسه گروه ها در سطح 05/0p انجام شد.
یافته ها
بررسی علائم ریخت شناسی توسط میکروسکوپ فلوئورسانس در کنار نمودارهای حاصل از مطالعات فلوسایتومتری، پتانسیل قابل توجهی را برای داروی استازولامید در القای فرآیند آپاپتوزیس نشان داد. اما در مقابل، میزان فعالیت آنزیم کاسپاز-3 در زمان تیمار سلول ها با دارو افزایش مشخصی داشت. این در حالی بود که در بررسی های انجام شده بر روی DNA ژنومی، الگوی نردبانی مشخصی در رابطه با سلول های تیمارشده با دارو مشاهده نشد و این خود دلیل دیگری را بر وقوع درصد پایین آپاپتوزیس در زمان تیمار سلول ها با دارو آشکار ساخت. از سوی دیگر، نمودارهای فلوسایتومتری رسم شده با استفاده از نشانگر DAPI بیان کننده آن بود که داروی سدیم استازولامید توان کمی را در کاهش سرعت چرخه تقسیم سلولی دارد و تنها توقف بخش اندکی از جمعیت سلولی را در مرحله M/2G باعث می شود.
نتیجه گیری
در مجموع، یافته های فوق نشان داد که اثر بازدارندگی داروی استازولامید بر روی رده T-47D را می توان از طریق اثرگذاری به روی سایر فرآیندهای سلولی به غیر از آپاپتوزیس و یا توقف چرخه سلولی (احتمالا از طریق القای فرآیندهایی مانند کاتاستروف میتوزی) توضیح داد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
61
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p839398